Sodnik je zaradi poškodbe Barnabasa Varge tekmo podaljšal za deset minut. Prav v zadnji minuti so Madžari dosegli odločilni gol za zmago 1:0. Foto: Reuters
Sodnik je zaradi poškodbe Barnabasa Varge tekmo podaljšal za deset minut. Prav v zadnji minuti so Madžari dosegli odločilni gol za zmago 1:0. Foto: Reuters

29-letnika so prepeljali v bolnišnico in je v stabilnem stanju. Varga je med trkom doživel zlom več kosti obraza, utrpel pa je tudi pretres možganov, so po tekmi na družbenem omrežju X zapisali pri madžarski nogometni zvezi. "Napadalec Ferencvarosa bo najverjetneje operiran, potem ko je noč preživel v bolnišnici v Stuttgartu," so še dodali.

Varga je po trku ostal negiben na igrišču. Njegovi zaskrbljeni soigralci so nemudoma zaprosili za pomoč in ga previdno odnesli na stran, na koncu pa so ga odnesli z igrišča. Prvo pomoč mu je nudilo že medicinsko osebje na stadionu.

Sorodna novica Csoboth razžalostil Škote in tudi Slovence

"Bolje je, če o tem ne govorim. Bil sem med prvimi tam. In tudi sam sem bil šokiran. Poskušal sem ga postaviti na bok, kar je v takšni situaciji pravzaprav najboljše. Ni mogel pravilno dihati," je v intervjuju za MagentaTV povedal soigralec Dominik Szoboszlai.

Szoboszlai je kritiziral dogajanje takoj po nesreči. Po njegovem mnenju je trajalo predolgo, da so reševalci prišli na teren in pomagali Vargi. "Pojma nimam, kakšen je protokol o tem, kdaj lahko reševalci pridejo na igrišče, ko potrebujemo pomoč. Nekaj moramo spremeniti glede tega. Nudenje zdravniške pomoči mora potekati veliko hitreje," je dejal.

V ponovitvi posnetka je bil prizor sprva videti kot nenevaren in kvečjemu rahel stik, fotografije pa so pokazale silovit udarec Vargine glave v nadlaket škotskega vratarja Angusa Gunna. Napadalec Ferencvarosa iz Budimpešte je že v zraku omedlel in se očitno ni mogel več premakniti, saj je ležal na hrbtu.

Po večminutni obravnavi in prekinitvi tekme so okoli nesrečnega nogometaša razgrnili rjuho, da bi preprečili poglede, in ga odnesli z igrišča na nosilih.

Varga je bil strelec edinega madžarskega zadetka ob porazu z 1:3 proti Švici na uvodni tekmi v Kölnu.

V spodnjem posnetku lahko nesrečno situacijo pogledate od 10:20 naprej.

UEFA evropsko prvenstvo 2024: povzetki dneva