Kazunori se je udeležil tudi vseh slovesnosti ob odprtju. Foto: Reuters
Kazunori se je udeležil tudi vseh slovesnosti ob odprtju. Foto: Reuters

Načrt za letošnje igre je bil že pripravljen vse do zadnje podrobnosti. Kazunori Takišima je zbral 35 tisoč evrov za vstopnice in druge potrebščine in bil pripravljen na nekaj napornih tednov spremljanja olimpijskih športov.

Nato pa so ga organizatorji šokirali in mu prekrižali načrte, saj so se odločili, da bo večina tekmovanj potekala brez gledalcev. "Do treh ponoči sem bedel s popolnoma prazno glavo" je povedal osmoljenec. "Želim si, da bi lahko jokal, da bi vsaj malo sprostil svoja čustva."

Kazunorija šport ni pretirano zanimal, dokler si leta 2006 ni ogledal zimskih olimpijskih iger v Torinu. Takrat se je zaljubil v olimpijske igre in si do letošnjih iger ogledal že 106 tekmovanj v živo. Na zadnjih poletnih igrah v Riu je sredi svojega maratona izčrpan omagal na zelenici pred stadionom in za nekaj ur zadremal. "Včasih se tudi sam sprašujem, zakaj to počnem."

Najraje si ogleda borilne veščine, kjer so japonski atleti tradicionalno med najboljšimi. Foto: Reuters
Najraje si ogleda borilne veščine, kjer so japonski atleti tradicionalno med najboljšimi. Foto: Reuters

Domače igre v Tokiu si je izbral za poseben podvig. Če bi namreč dosedanjim 106 ogledom dodal še 28 letos, bi presegel 128 ogledov, trenutni svetovni rekord v številu ogledanih olimpijskih tekmovanj.

Kazunori zdaj ne ve, kaj bo storil. Morda si bo slovesnost ob odprtju ogledal na telefonu pred stadionom, a čarovnija je zanj izginila. Denar mu bodo organizatorji sicer vrnili, a samooklicani največji oboževalec olimpijskih iger pravi, da je izgubil vse veselje v življenju. Na koncu pa vseeno doda, da upa, da mu bodo igre v Parizu leta 2024 to veselje vrnile.