Takole je Metka Lobnik pristala na hrbtu in izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Foto: Reuters
Takole je Metka Lobnik pristala na hrbtu in izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Foto: Reuters

Dvoboj je bil precej izenačen, obe judoistki sta dobili po eno kazen. Tik pred koncem rednega dela je Metka Lobnik skušala z napadalno tehniko, a se je Loriana Kuka mojstrsko izvila in sama začela protinapad, uspel ji je ipon, s tem pa tudi avtomatična zmaga.

Lobnik je napadala, a se je Kuka dobro izvila. Foto: Reuters
Lobnik je napadala, a se je Kuka dobro izvila. Foto: Reuters

"Nisem izgubila proti slabi tekmovalki"
"Na tem nivoju lahko premagaš vsako tekmovalko in z vsako izgubiš. Tukaj so le najboljši tekmovalci. Vsekakor gre za izjemno kakovostne tekmice. Tudi v mojem primeru nisem izgubila proti slabi tekmovalki, saj je nosilka kolajn z največjih tekmovanj," svoj dvoboj opisala Lobnik. Kuka je sicer v drugem krogu izgubila proti Ukrajinki Jelizaveti Litvinenko.

Ni bila podrejena
"Na koncu sem naredila napako. A ne glede na sekunde na uri je treba napadati, treba je kaj tvegati in včasih pridobiš, včasih izgubiš. Ne da se vedno čakati na napake tekmice. Jaz sem se borila dobro, naredila sem, kar sem morala in pred tem nikakor nisem bila podrejena. Imela sem občutek, da mi res gre, izšlo pa se je, kot se je," je še dodala Slovenka.

Od slovenskih tekmovalcev bo na olimpijskem turnirju v judu v Parizu nastopil le še Enej Marinič iz mariborskega Branika v kategoriji nad 100 kilogramov.

Metka Lobnik izgubila z iponom

Jadralci v boj z vetrom ob Marseillu

V bližini Marseilla je svoj olimpijski nastop začel Žan Luka Zelko v razredu ILCA 7. Prva regata se mu ni najbolj posrečila, saj je osvojil 27. mesto. Boljši je bil v drugi, v kateri je bil deseti. Skupaj je na 19. mestu. Več TUKAJ. Regate lahko spremljate z našim posebnim sledilnikom.

Kauzerju v polfinalu dosodili zgrešena vratca

Peter Kauzer je po spornem pribitku 50 sekund izpadel v polfinalu slaloma na divjih vodah v kajaku. Več TUKAJ.

Ravnikar izpadel po 1. krogu

Po prvem krogu se od Pariza poslavlja tudi lokostrelec Žiga Ravnikar, v prvem krogu ga je s 6:4 premagal Italijan Federico Musolesi. Več tukaj.

Rokometašice želijo popraviti vtis

Ob 21.00 so na parket stopile še slovenske rokometašice, ki se bodo skušale pobrati po pravem polomu na obračunu prejšnjega kroga z Nemčijo in popraviti vtis. Tekmice? Izbrana vrsta Norveške, ki je dvakrat osvojila olimpijsko zlato (2008 in 2012).