Korošica ob zmagi ni mogla skriti solz sreče. Foto: Reuters
Korošica ob zmagi ni mogla skriti solz sreče. Foto: Reuters
Dražen in Oriana na olimpijskih igrah preživljata svoje poročno potovanje. Foto: MMC RTV SLO
Dražen in Oriana na olimpijskih igrah preživljata svoje poročno potovanje. Foto: MMC RTV SLO

Slovenske zastave so preplavile areno. Nekateri so se za to nepozabno izkušnjo prevozili več kot 1200 kilometrov z avtomobilom, da bi v živo spremljali, kako Garnbret znova osvaja vrhove.

Med navijači smo srečali Oriano in Dražena iz Nove Gorice, ki sta si za svojo destinacijo na poročnem potovanju izbrala prav olimpijske igre. In ni jima bilo žal, saj sta bila priča izjemnemu dosežku. "Zelo napeto. Zelo negotovo, ker se nikoli ne ve, kako se bo izšlo. Znova je dokazala, da je vrhunska šampionka, in je obvladala tudi pritisk. Smo zelo zadovoljni. Čestitamo njej in celotni ekipi," je dejal Dražen, vidno ganjen ob razpletu.

Sorodna novica Janja Garnbret kljub težavam s prstom spet splezala na Olimp!

Korošica je uresničila sanje, saj je v Parizu še drugič zapored postala olimpijska prvakinja v kombinaciji. V balvanskem plezanju je pokazala svojo premoč, v težavnostnem pa je zmagoslavno potrdila zlato zgodbo. A tokratna pot do zmage ni bila povsem brez zapletov. Ko si je pri zadnjem balvanu nekoliko poškodovala prst, je med navijači završalo. Toda Janja je z neomajno suverenostjo in odločnostjo premagala še to oviro.

"Mislim, da je nenormalno suverena, in to kar dela, počne s takšno lahkoto. To spoznaš šele, ko vidiš druge, kako se mučijo. In takrat spoznaš, na kakšni ravni je Janja," je navdušeno dejala Vanja iz Ljubljane, ki ni skrivala svojega ponosa ob uspehu naše vrhunske športnice.

Tudi Vida iz Ljubljane ni mogla skriti občudovanja: "Janja je definitivno najboljša, tako v njenem odnosu do športa kot do dela, ki ga vlaga v to. Optimizem. Sploh pri premagovanju nesreče in bolečine, ki se ji je zgodila."

Sorodna novica "Ko sem zjutraj vstala, sem vedela, da je moj dan"

Medtem ko je v areni odmevalo navdušenje, pa so se nekateri navijači spopadali z lastnimi čustvi in nervozo. "Zdi se mi, da je bila Janja veliko bolj nervozna. Čutila se je napetost, ampak je zdržala ta pritisk. Tudi sam sem zelo živčno spremljal ta razplet. Po navadi je delovala zelo suvereno, tokrat pa mislim, da je svoje naredil tudi pritisk. Vesel sem, da je zdržala. Čestitam ji za uspeh. Res je super dekle, karakter. Zelo sem ponosen na njo," je izrazil svoja občutja Luka iz Ljubljane.

Za številne je bila zmaga Janje Garnbret dokaz, da so njena vztrajnost, trma in skromnost tisto, kar jo dela najboljšo. Brane iz Ljubljane je poudaril: "Kar se je dogajalo, je vrhunsko. Najboljša. Janjo delajo najboljšo vztrajnost, trma, skromnost in lep karakter."

Janja Garnbret je v Parizu znova postavila Slovenijo na svetovni športni zemljevid in po besedah naših sogovornikov še enkrat več pokazala, da je vrhunska šampionka, ki obvlada tudi največji pritisk.

Janja je imela bučno navijaško podporo. Foto: www.alesfevzer.com
Janja je imela bučno navijaško podporo. Foto: www.alesfevzer.com