Gauff se že pripravlja na olimpijski nastop. Foto: Reuters
Gauff se že pripravlja na olimpijski nastop. Foto: Reuters

20-letna Coco Gauff, zadnja zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA, se je tako pridružila 19 let starejšemu članu LA Lakersov kot nosilka ameriške zastave na petkovi slovesnosti ob reki Seni, je sporočil ameriški olimpijski in paraolimpijski komite.

ZDA bo v Parizu zastopala 592-članska ekipa, uvodne slovesnosti pa naj bi se udeležilo okoli 350 ameriških športnikov.

Đokovića ne bo v olimpijski vasi
Srbskega igralca Novaka Đokovića med olimpijskimi igrami v Parizu ne bo v olimpijski vasi. Kot razlog za takšno odločitev številni mediji navajajo, da se je Đoković odločil popolnoma osrediniti na edino, kar mu manjka v karieri, to je posamično olimpijsko zlato. Srb meni, da bi mu prebivanje v olimpijski vasi odvzelo dragoceni čas in pozornost.

Novak Đoković. Foto: EPA
Novak Đoković. Foto: EPA

Leta 2008 je v Pekingu osvojil bronasto medaljo, v Londonu 2012 je izgubil obračun za tretje mesto, v Riu 2016 je izpadel že v prvem krogu, v Tokiu 2020 pa spet izgubil obračun za bronasto medaljo.

Vremenoslovska pomoč
Britanska olimpijska reprezentanca je najela nekdanjo napovedovalko vremena na BBC Penny Tranter, ki naj bi s svojimi napovedmi Britancem pomagala do večjega števila osvojenih medalj. Njena naloga bo dolgoročno napovedovanje vremenskih vzorcev, kar bo športnikom omogočilo hitrejše prilagajanje nanje, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Težave s koronavirusom
Pet igralk avstralske ženske vaterpolske reprezentance se je okužilo s koronavirusom. Pri dveh so okužbo odkrili že v torek, medtem ko so danes našli še tri nove primere. Poleg Avstralcev naj bi imeli težave z okužbami tudi v belgijski olimpijski odpravi, zaradi česar so morali nekateri športniki prestaviti svoj odhod v Pariz.