Katja Fain. Foto: EPA
Katja Fain. Foto: EPA

To naj bi pozitivno vplivalo na njen nastop. "Tako tekmovalni kot trenažni bazen sta mi zelo všeč, saj med njima ni pretirane razlike. Presenetila me je globina, saj je bazen nekoliko plitkejši kot na evropskih ali svetovnih prvenstvih. To je lahko zgolj pozitivno, saj ima plavalec občutek, da lahko plava nekoliko hitreje," je pred sobotno tekmo povedala Katja Fain.

Sorodna novica Slovenke na 4 x 100 metrov mešano sedme

Posvetila se je krajšim sprintom
Članica plavalnega kluba Branik bo v Parizu plavala le v štafeti 4 x 100 metrov prosto in še nima jasne predstave, v kakšni formi je: "Disciplina, ki jo bom plavala v štafeti, ni moja paradna, zato sem se v času od konca evropskega prvenstva posvetila krajšim sprintom. Naredila sem vse, da bi lahko plavala kar najhitreje."

Mogoč tudi državni rekord
Razpoloženje v slovenski olimpijski odpravi in plavalni reprezentanci je po njenih besedah zelo dobro, saj se s preostalimi članicami štafete, ki jo poleg nje sestavljajo še Neža Klančar, Janja Šegel in Tjaša Pintar, že zelo dobro pozna. "Če bomo vse odplavale, tako kot znamo in zmoremo, bi se lahko približale državnemu rekordu, kar bi nas lahko popeljalo celo okrog devetega ali desetega mesta," je napovedala Fain. Ob tem je še dodala, da bo to res specifična tekma, v kateri bo večina reprezentanc nastopala s tekmovalkami, ki so specialistke za plavanje prostega sloga.

Še en krajši trening
A tudi rekord bi bil ob dobrem nastopu lahko dosegljiv, saj je v lasti iste četverice plavalk, ki so pred dvema letoma na sredozemskih igrah v Oranu v Alžiriji s 3:28,72 osvojile zlato kolajno.
Tekma štafet bo na sporedu v soboto, zato plavalke v petek dopoldne pred večernim odprtjem iger načrtujejo krajši trening, na katerem bodo izpilile še zadnje malenkosti s poudarkom na čim hitrejših predajah.

Moti jo le malo preveč hoje
Fain je sicer v Pariz prišla v sredo. Njeni prvi vtisi o olimpijski vasi so dobri, je pa vas izjemno velika: "Po vasi se je mogoče voziti tudi s kolesi, saj je izhod iz nje malce daleč od apartmajev, v katerih smo nastanjeni, zato je treba kar precej hoditi. Plavalcem to ni ravno všeč, saj so noge pri plavanju zelo pomembne."