Slovenska moška rokometna reprezentanca na uvodnem treningu v Laškem. Foto: Twitter RZS
Slovenska moška rokometna reprezentanca na uvodnem treningu v Laškem. Foto: Twitter RZS

"Kastelic, Kodrin in Zorman trenutno niso z nami in upam, da se nam čim prej pridružijo. Kdaj, bodo povedali zdravniki. Miha Zarabec si je na zaključnem turnirju Lige prvakov malo poškodoval koleno, a ni nič hujšega. Priprave se niso začele po naših željah, a novih igralcev za zdaj ne bom poklical," je na novinarski konferenci v Laškem v uvodu dejal selektor slovenske rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ.

Marguč zaradi osebnih razlogov odpovedal nastop
Miha Zarabec
, ki je pred dnevi s Kielom osvojil Ligo prvakov, se bo pripravam po dogovoru s selektorjem pridružil v ponedeljek, medtem ko je Gašper Marguč zaradi osebnih razlogov odpovedal nastop.

Kastelic, Kodrin in Zorman v ponedeljek znova na testiranje
Kodrin in Zorman sta imela pozitiven izvid testa na novi koronavirus že na testiranju, ki sta ga opravila 27. decembra lani, Kastelic pa po petkovem prihodu na reprezentančne priprave v Laškem. Oba okužena igralca in Zorman, ki je pomočnik selektorja Vranješa, so v samoosamitvi, nova testiranja pa bodo opravili v ponedeljek, 4. januarja.

Slovenci bodo ves čas priprav v
Slovenci bodo ves čas priprav v "mehurčku" v Laškem. Foto: Twitter RZS

Vranješ: Najprej Nizozemci, o svetovnem prvenstvu še ne razmišljamo
"Na uvodnih treningih se bomo osredotočili na obrambo. Z usklajenostjo v njej se vse začne. Od tu bomo izhajali v napad. Časa ni na pretek, a fantje so osredotočeni na delo. Upam, da bo šest, sedem treningov, kot jih imamo na voljo do prve tekme, dovolj. Fantje so se dobro pripravili fizično, zdaj pa nas čaka, da se še rokometno-taktično. O svetovnem prvenstvu v Egiptu še ne razmišljamo, trenutno smo povsem osredotočeni na kvalifikacijski tekmi z Nizozemci. Kljub temu menim, da imamo velike možnosti, da na prvenstvu v skupini prvega dela osvojimo prvo mesto. To je prvi cilj, za naprej pa bomo videli, kako bo potekala naša pot. Moram poudariti, da naši fantje želijo napraviti veliko stvar. Za barve Slovenije se bomo borili z vsem, kar premoremo,
" je napovedal Vranješ.

Dolenec: V tem trenutku nima smisla govoriti o medalji
"Lahko bi rekel, da smo se odločili, da gremo po medaljo in naslov, a mislim, da je o teh zadevah zdaj nesmiselno govoriti. Mi se moramo najprej čim bolje pripraviti, to je, da na vsakem treningu dajemo vse od sebe. Da izpopolnimo našo igro do potankosti, da smo čim bolj učinkoviti v obrambi in napadu. Potem bomo pa videli, kaj nam bo to prineslo. Ne bi zdaj postavljal nekih ciljev. Si pa želim, da bi nadaljevali tisto, kar smo začeli pred enim letom na Švedskem, to je, da poskušamo v naši igri narediti še korak naprej,"
pa je dejal Jure Dolenec.

Gajić: Motivacije ne manjka. Imam dober občutek.
Povratnik v reprezentanco Dragan Gajić je povedal: "Motivacije ne manjka, ne samo meni, ampak celotni ekipi. Najprej moramo oddelati dve tekmi z Nizozemci, da vidimo, na kakšni ravni smo pred svetovnim prvenstvom. Imam dober občutek. Vidim, da so fantje dobro fizično pripravljeni. Zagotovo bomo dali vse od sebe, da naredimo dober rezultat."

Slovenci dvakrat z Nizozemci
Slovence v prihajajočem tednu čakata dve kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022 na Madžarskem in Slovaškem, in sicer v sredo (6.) v gosteh, nato pa v nedeljo (10.) še v Celju.

Slovenija svetovno prvenstvo odpira 14. januarja proti Južni Koreji
Slovenija bo nato v torek, 12. januarja, odpotovala v Egipt, kjer jo dva dni pozneje (14.) v Borg El Arabu ob 18.00 po slovenskem času čaka uvodna tekma proti Južni Koreji.

Selektor Vranješ ima številne skrbi zaradi okužb in poškodb