Mathieu Grebille je dosegel dva zadetka. Foto: AP
Mathieu Grebille je dosegel dva zadetka. Foto: AP

Potem ko so Francozi v 21. minuti s štirimi zaporednimi goli brez odgovora povedli z 12:8, se je Poljakom do konca prvega polčasa uspelo približati le na zadetek zaostanka (14:13).

V drugem polčasu si Francija dolgo ni priigrala več kot dva gola prednosti. Zadnjič je bilo izenačeno pri 21:21 v 49. minuti po dveh zaporednih zadetkih Piotra Jedraszczyka, nato pa so Francozi ušli za tri gole (24:21 v 53. minuti) in prednosti niso več izpustili iz rok.

Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil član Barcelone Dika Mem s šestimi zadetki, za Poljsko pa jih je rokometaš Kielc Szymon Sićko prispeval sedem.

Poljski rokometaši so na svetovnih prvenstvih do zdaj osvojili štiri medalje. Foto: AP
Poljski rokometaši so na svetovnih prvenstvih do zdaj osvojili štiri medalje. Foto: AP

Favoriti znova Evropejci

Na letošnjem svetovnem prvenstvu med 11. in 29. januarjem nastopa 32 reprezentanc. Naslov prvaka brani Danska, ki je pred dvema letoma v Egiptu po zmagi nad Švedsko osvojila svoj drugi naslov zapored. Na dozdajšnjih turnirjih je bila najuspešnejša Francija s šestimi zmagoslavji.

Krog favoritov je zelo širok. Največ možnosti za zmago imajo po mnenju strokovnjakov Danska, Francija, Švedska, Norveška, Španija, Islandija in Nemčija, od neevropskih reprezentanc pa Egipt.

Nagrada bo nastop v Parizu 2024

Zmagovita reprezentanca si bo izborila nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024. Na največje športne igre na svetu je že uvrščena gostiteljica Francija.

Poljski del turnirja bodo gostili Krakov, Katovice, Gdansk in Plock, švedski del pa Stockholm, Göteborg, Kristianstad, Jönköping in Malmö. Glavni del tekmovanja bo v Krakovu, Katovicah, Malmöju in Göteborgu, četrtfinalni obračuni pa v Gdansku in Stockholmu. Švedska prestolnica bo gostila tudi najprestižnejše finalne tekme.

Sorodna novica Četrtfinale bolj želja kot realnost

Skupina B, Katovice

FRANCIJA - POLJSKA 26:24 (14:13)
Mahe 5, Mem 4; Sicko 7.

Četrtek ob 18.00 (prenos na TV SLO 2/MMC):
SAVDSKA ARABIJA - SLOVENIJA


Sobota ob 18.00:
FRANCIJA - SAVDSKA ARABIJA

Ob 20.30:
POLJSKA - SLOVENIJA


Ponedeljek ob 18.00:
SLOVENIJA - FRANCIJA

Ob 20.30:
POLJSKA - SAVDSKA ARABIJA

V glavni del bodo napredovale tri ekipe.