Z uvrstitvami med deset je Tina Maze v letošnji sezoni napovedala povratek med elito, z zmago pa povečala apetite po medalji na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru v začetku februarja. Foto: MMC RTV SLO
Z uvrstitvami med deset je Tina Maze v letošnji sezoni napovedala povratek med elito, z zmago pa povečala apetite po medalji na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru v začetku februarja. Foto: MMC RTV SLO
Izjemen dan na Zlati lisici
Veselica pred Habakukom
Zmagovalna vožnja skozi oči navijačev in premierja

25-letni Korošici so se najtežji treningi v njeni karieri in odločitev za samostojno pot kljub dvomom mnogih bogato poplačali. Na najvišjo stopničko Zlate lisice se je zavihtela drugič, prvič po letu 2005, ko je ravno tako slavila v veleslalomu na "domačem bregu", kot ga sama rada imenuje.

Najboljša slovenska smučarka je bila pred dvema letoma v veliki krizi. Morda je tudi zaradi tega njen super uspeh sprožil toliko večjo ekstazo ne le med navijači (VIDEO), ampak tudi predstavniki sedme sile. V nepopisni gneči ob podelitvi pokalov je prišlo do prerivanja in skorajšnjega pretepa med dvema fotografoma.

Tudi MMC-ju bi bilo nemogoče dobiti intervju neposredno po tekmi, če ne bi bilo njene nekdanje sotekmovalke Ane Kobal. V kratkem bo debitirala kot strokovna komentatorka pri smučarskih prenosih TV Slovenije, že jutri pa bo gostovala v studiu ob slalomski tekmi. S Tino smo se pogovarjali v mirnem ozračju hotelske avle, medtem ko je v okolici Habakuka bučno odmevala Golica in druge narodnozabavne pesmi (VIDEO).

Tina, mogoče malce slabši začetek, nato je šlo vse bolje in bolje ter zmaga ravno na domačem terenu. Ste jo pričakovali?
Ne, je bilo kar presenečenje, sploh po prvi vožnji, ko nisem vedela, kam me bo prinesel rezultat. Sem pa verjela, da lahko posežem zelo visoko. Računala sem na mesta med prvih deset, prvih šest mogoče. Uspelo mi je precej več, tako da sem zelo vesela.

Druga vožnja je bila odlična, ste čutili kakšne pritiske na štartu?
Malo treme je bilo, kar je normalno ob takem izhodišču, vendar sem jo nekako uspešno premagala. Sproščeno sem se pognala po progi.

To je vaša druga zmaga v Mariboru, je slajša kot prva?
Ja, v bistvu sem si po takšni prvi vožnji želela še enkrat zmagati. Tukaj sem že slavila, bom pa rekla, da je ta več vredna kot prva. Za mano je precej trdega dela, najtršega do zdaj. Z ekipo smo precej garali, da smo prišli nazaj v vrh, zdaj se je poklopilo tudi z rezultati.

Boste ta uspeh kaj proslavili?
Jutri nas čaka slalom, tako da nekega praznovanja verjetno ne bo. Nazdravili zagotovo bomo. Treba se bo spočiti za jutrišnjo tekmo in iti dobro v njo.

Kaj pričakujete od nje, imate štartno številko 33?
Na treningih sem dobro smučala, tako da verjamem, da lahko tudi v slalomu naredim dober rezultat. Sploh s to številko mi bo verjetno malo lažje. Dejstvo pa je, da v slalomu dolgo nisem tekmovala. V St. Moritzu sem bila preveč nervozna in sem se preveč tresla, upam, da mi bo tokrat vožnja uspela.

V zgornji videonovici na desni strani si lahko ogledate še pogovor z Mazejevo po podelitvi nagrad na Trgu svobode sredi Maribora.

R. K./Ž. K.

Izjemen dan na Zlati lisici
Veselica pred Habakukom
Zmagovalna vožnja skozi oči navijačev in premierja