Ulaga zatrjuje, da je zgolj svetovalec. Foto: RTV SLO
Ulaga zatrjuje, da je zgolj svetovalec. Foto: RTV SLO
Vasja Bajc
Skakalni vihar je umirjen

Način treninga bo predlagal Primož Ulaga, vodil pa ga bo Gorazd Pogorelčnik. To sta sklepa zasedanja strokovnega sveta, ki je bil nadaljevanje ponedeljkovega kriznega sestanka, na katerem se je direktor nordijskih disciplin Ulaga odločil, da bo glavnemu trenerju skakalcev Bajcu skušal pomagati pri izhodu iz krize, v kateri se je znašla slovenska reprezentanca.

"Načeloma vsi verjamemo v to zgodbo, le čas pa bo pokazal, ali so ideje in rešitve uspešne," je dejal Bajc in dodal, da se bo umaknil takoj, ko bo začutil, da Ulaga prevzema trenerske posle v svoje roke.

Ulaga: Motivirati fante
"Naša glavna naloga je, da motiviramo fante, da bodo delali, še bolj delali in še enkrat delali. Kar trener reče, je včasih premalo, in to bodo morali čim prej ugotoviti tudi sami in razčistiti pri sebi, kaj sploh želijo doseči," pa o rešitvi razmišlja Ulaga, ki bo zadovoljen, če se bo čez 14 dni v Zakopanah pokazal že majhen napredek.

V primerjavi s svojimi kolegov bo Kranjec načeto samozavest skušal popraviti v Vikersundu: "Vesel sem, da grem na Norveško. Zelo se veselim poletov že zato, ker trenutno skačem ravno nekje na meji: če naredim soliden skok, je vse skupaj še nekako dobro, če pa ne, sem takoj ob finale. Na poletih pa mi bo lažje storiti ta majhen korak naprej, ki ga trenutno potrebujem tudi za nadaljevanje sezone. Kondicijsko sem zelo dobro pripravljen, tehnika mi gre tudi, zato me ne skrbi, da mi ne bi slej ko prej steklo."
C. R.
Skakalni vihar je umirjen