Slovenci imajo v Čilu odlične razmere: mrzle noči in sončne dneve. Trenirajo približno tri ure na dan, sledi še prosto smučanje. Spijo na višini 2400 metrov. Foto: Sloski.si
Slovenci imajo v Čilu odlične razmere: mrzle noči in sončne dneve. Trenirajo približno tri ure na dan, sledi še prosto smučanje. Spijo na višini 2400 metrov. Foto: Sloski.si

Na začetku je bilo sicer nekaj zapletov s prtljago, ki je dva dni zamujala, tako da je bilo nekaj nervoze. Sreča v nesreči je bila, da vreme ravno takrat ni bilo najboljše. Reprezentantje so se medtem navadili na višino in naredili še nekaj kondicijske priprave. Ko je prtljaga prispela, je posijalo sonce, snežna podlaga pa je odlična. "Fantje so izjemno pridni in si zaslužijo pohvale. Pozna se, da so dobro kondicijsko pripravljeni in so zelo motivirani, tudi vožnje na snegu so vseskozi boljše," je zadovoljen Aleš Brezavšček, novi trener reprezentance za hitre discipline.

Vse gradijo na dobrih veleslalomskih zavojih
"Začeli smo z zares dobrimi dnevi veleslaloma, pogoji so odlični. Je ravno prav mrzlo. Naredili smo tudi malo lažje treninge superveleslaloma za začetek, da zdaj lahko začnemo še na težjih terenih. Tukaj res lahko treniraš, kjer koli si želiš. Tokratni Čile je res odličen. Tudi moje smučanje je za začetek zelo solidno. Veliko se pogovarjam s trenerji in mi je uspelo nekaj stvari tudi že popraviti," je zadovoljen v lanski sezoni najboljši slovenski smukač Miha Hrobat. Ob njem v Čilu trenirajo še Martin Čater, Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh, ki bo nastopil tudi na nekaj tekmah južnoameriškega pokala.

Ilka Štuhec s podobnim načrtom kot lani, a z drugim trenerjem
Smukači bodo v Čilu še en teden, nato se bodo vrnili v domovino, čaka pa jih še en sklop priprav v Čilu. Na južni polobli se pripravlja tudi Ilka Štuhec. "Letošnji načrt je podoben kot lanski. Snega je veliko, razmere so vrhunske, zato smo se odločili, da tu ostanemo dlje časa. Postopoma se spet navajam na sneg in za zdaj gre odlično." Novi trener Aleš Gorza se je odlično vklopil v ekipo: "Zdaj v vadbo že priključujemo daljše smuči. Za nami je tako že nekaj superveleslalomskih treningov, pred nami pa trening smuk in tudi testiranja. Nato se selimo v La Parvo. Za zdaj je vse odlično in veselim se nadaljnjega sodelovanja z Ilko."

Ilka Štuhec zelo zadovoljna s pripravami v Čilu

Andreja Slokar, Neja Dvornik in Ana Bucik Jogan se veselijo nove sezone