Tomaž Lovše je na sredini skupščini Smučarske zveze Slovenije dobil skoraj tri četrtine vseh glasov. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tomaž Lovše je na sredini skupščini Smučarske zveze Slovenije dobil skoraj tri četrtine vseh glasov. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Zbrali smo še nekaj poudarkov intervjuja, ki ga boste lahko prebrali v petek, 2. aprila.

O tem, zakaj se je odločil za kandidaturo: V tujini sem spremljal, kaj se dogaja. Zgodba o Tini Maze in zgodba, da razmišlja o tem, da bi smučala pod drugo zastavo, je bila pika na i. Udaril sem po mizi in rekel: počakaj, Tomaž, imaš energijo, si v najboljših letih, poznaš vse ljudi v gospodarstvu. Prav je, da nekaj vrneš svoji domovini ... Rad bi se še bolj izpopolnil, še več znal, delal še večje posle.

Vtisi po po današnjem obisku smučarske zveze: Ob prvem obisku zveze sem videl, da me ta zelo potrebuje. V prihodnjih dneh bom sestavil ekipo. Pogovorili se bomo tudi z Jarom Kalanom o funkciji direktorja zveze. Obdal se bom s kakovostno ekipo, ki bi bila v ponos marsikateri gospodarski družbi!

O prvih ciljih, ki jih ima kot predsednik: Najprej moramo racionalizirai obstoječe poslovanje, potem pa pripraviti nove trženjske vsebine za naše pokrovitelje. Sem slovenski gospodarstvenik in me boli, ko naši športniki za 'majhne denarje' promovirajo tuje blagovne znamke, namesto da bi oglaševali Radensko, Cockto, Perutnino Ptuj, Gorenjko ... Če ne bo interesa slovenskih podjetij, bomo seveda iskali pomoč tujih podjetij.

O obravnavi šampionov, kot sta Tina Maze in Petra Majdič: Urediti moramo status šampionov in jim omogočiti individualno obravnavno znotraj reprezentance. Ko nekdo osvoji medaljo na velikem tekmovanju, ima pravico izbirati osebnega trenerja, morda še dodatnega trenerja in fizioterapevta. Pravico ima tudi do individualnega programa.