Rok Marguč je v vse boljši formi. Foto: FIS
Rok Marguč je v vse boljši formi. Foto: FIS

Zmagal je Kanadčan Michael Lambert, ki je v finalu premagal Andreasa Prommeggerja. Avstrijec je bil v polfinalu uspešnejši od Marguča. Ta je moral v boju za tretje mesto premoč priznati še enemu Avstrijcu Benjaminu Karlu.

Zmanjkalo le sedem stotink
"Četrto mesto je odličen rezultat, krivulja dosežkov se namreč še vedno dviga. Ima pa ta uspeh tudi grenak priokus, saj sem spet zamudil priložnost za stopničke. V prvi vožnji proti Prommeggerju sem že na začetku na ravnini zapeljal s proge v neutrjen del in dobil poln pribitek. V drugo sem nato pokazal svojo najboljšo vožnjo, a je bilo vseeno premalo, da bi se lahko uvrstil v finale. Zmanjkalo mi je le sedem stotink. Škoda. Imel sem vse pogoje, da se spet uvrstim na zmagovalni oder, proga mi je ležala, tudi druge stvari so mi ustrezale," je bil rahlo nezadovoljen Marguč.

Težave z alergijo
Flander je imel v kvalifikacijah četrti čas, v osmini finala pa je izpadel proti Nemcu Patricku Busslerju. Flander je šele pred kratkim ugotovil, da je alergičen na pršice: "To smo odkrili v zadnjem času. Zaradi alergije prihaja do vnetja sinusov in posledično glavobola. Malce sem jezen, ker sem na protidopinško komisijo OKS-ja poslal dokumentacijo, da bi lahko vzel zdravila oziroma steroide. Toda odgovorili so mi, da tega ne morem, ker sem v programu WADA. Ta zdravila bi nujno potreboval, saj v takem stanju ne morem tekmovati. Vprašanje je, kdaj bom do teh zdravil prišel, ali sploh bom. Že jutri bo boj za to moja glavna naloga."

Žan Košir je bil 22., Jernej Demšar 25., Izidor Šušteršič 32., Glorija Kotnik pa 40. Jure Hafner je bil diskvalificiran.