Marlies Schild med zmagovito vožnjo. Foto: EPA
Marlies Schild med zmagovito vožnjo. Foto: EPA

Za novo zmago je morala Schildova smučati previdneje, kar se ji je obrestovalo. Slovenski tabor je bil razumljivo razočaran, saj je bil cilj ena finalna uvrstitev, glede na domači teren pa so bile želje, da bi do točk prišli dve smučarki. Tina Maze meni, da bo treba več trenirati slalom. Vse tekmovalke so pohvalile prireditelje, ki so v teh pogojih storili vse, kar so lahko.

Marlies Schild: "Proga na koncu sicer ni bila več najboljša, čeprav so se organizatorji zelo potrudili in je bila ledena. Postavitev druge proge je bila posebej težka. Kar nekaj pasti je bilo, zato sem smučala previdneje kot sicer. Taktika se je izplačala. Smučati želim čim bolj sproščeno, in to mi trenutno uspeva. Upam, da bom formo obdržala do olimpijskih iger."

Kathrin Zettel: "Proga je bila pripravljena veliko bolje, kot sem pričakovala glede na vse težave in slabo vreme."

Tina Maze: "Razočarana sem, ker nisem izkoristila dokaj dobrih pogojev za uvrstitev vsaj v finale. Morala bi bolj napadati. Potrebujem več treninga te discipline."

Ana Kobal: "Napravila sem dve napaki in me je vrglo na bok. Nisem našla ritma. Zelo sem si želela ponoviti finalni nastop iz Sljemena. Zdaj je moj nastop v Torinu v rokah Olimpijskega komiteja Slovenije."

Monja Urbič: "Bilo je zelo zabavno in poučno. Vesela sem bila nastopa pred domačimi gledalci in obenem dobila dragoceno izkušnjo. Proga je bila podobna kot na Fis-tekmah, vendar sem imela veliko boljše pogoje za nastop, kot bi jih imela na tekmah nižje ravni s tako številko."