Rok Marguč je bil najboljši izmed štirih Slovencev. Foto: BoBo
Rok Marguč je bil najboljši izmed štirih Slovencev. Foto: BoBo
Marguč sezono začel s šestim mestom

Marguč je v osmini finala izločil Avstrijca Alexandra Payerja, nato pa izpadel proti lanskemu zmagovalcu na tem prizorišču Radoslavu Jankovu iz Bolgarije.

Na rdeči progi se mu je sicer dobro upiral, bil nekaj časa v prednosti, toda v spodnjem delu proga ni dovoljevala, da bi tekmeca, ki je na koncu zasedel tretje mesto, premagal. V finalu do zadnje vožnje na rdeči progi ni zmagal prav nihče.

"Želel sem si več, a tudi šesto mesto je lep uspeh. Prejšnji teden, ko smo tu trenirali, sem imel veliko težav z opremo. Na tekmi evropskega pokala sem bil nato slab, a to je bila posledica padca, uvidel pa sem, da sem hiter. Vedel sem, da sem lahko v Carezzi med najboljšimi, ni se mi sicer uspelo uvrstiti na stopničke, a sem zadovoljen. Tudi moje vožnje so bile zelo dobre, tako da neko osnovo imam in optimistično čakam naslednjo tekmo, sobotno preizkušnjo v slalomu, ki mi trenutno leži še bolje kot veleslalom," je dejal Marguč.

V izločilne boje se je uvrstil tudi Tim Mastnak, ki pa ga je v osmini finala izločil najhitrejši v kvalifikacijah Andrej Soboljev. Rus se je uvrstil v finale, kjer ga je premagal Avstrijec Benjamin Karl.
Marguč je imel šesti čas kvalifikacij, Mastnak pa 16. Jure Hafner je bil 37., Črt Ikovic pa je končal tekmo na 50. mestu. Pri dekletih je Gloria Kotnik zasedla 28., Iva Polanec pa 30. mesto.

Marguč sezono začel s šestim mestom