Katja Požun bo nared za petek, a vprašanje je, koliko moči ji je še ostalo po prestani bolezni. Foto: Aleš Fevžer
Katja Požun bo nared za petek, a vprašanje je, koliko moči ji je še ostalo po prestani bolezni. Foto: Aleš Fevžer

Slovenske barve bodo branile Urša Bogataj, Maja Vtič, Špela Rogelj in Katja Požun.

Požunova je v sredo izpustila trening zaradi bolezni, po besedah iz slovenskega tabora pa se bo udeležila današnjega.

V četrtek bi morali sicer na skakalnici v Predazzu izvesti tudi kvalifikacije za petkovo tekmo, a jih ne bodo, saj je prijavljenih manj kot 50 tekmovalk.

Namesto kvalifikacij le zadnji trening
Tako je bil opravljen le zadnji tretji trening, v dveh serijah so se predstavile tudi vse slovenske tekmovalke. Prvič je po bolezni nastopila tudi Požunova, ki je skočila 92,0 m in 85,5 m, kar je zadostovalo za deseto oz. 22. mesto.

Rogljeva (80,5 m; 75,5 m) je vknjižila 30. in 33. mesto, Bogatajeva (89,0; 85,5) dve 19. mesti ter Vtičeva (86,0; 88,0) 26. in 15. mesto. V prvi seriji je bila najdaljša Japonka Sara Takanaši (101,0 m), v drugi pa je ob dokaj veliki pomoči vzgonskega vetra meter dlje zmogla Američanka Sarah Hendrickson.

Bolezni prekrižale visoke načrte
"Treningi niso potekali tako, kot smo si zamislili, četudi imamo objektivne razloge za slabše predstave. Za jutrišnjo tekmo se bomo morali malo zbrati in poiskati energijo. Vse te bolezni v zadnjih dneh so nam je očitno precej pobrale. Jutri bo treba stisniti zobe in oddelati tekmo po najboljših močeh," je po zadnjih treningih pred tekmo dejal Triplat.