Nika Prevc. Foto: EPA
Nika Prevc. Foto: EPA

Zmagovalka torkove uvodne tekme poletne velike nagrade, Ema Klinec, je bila deseta. Zmago je slavila druga s prve tekme, Japonka Sara Takanaši pred Avstrijko Jacqueline Seidfriedsberger, ki je bila na uvodni tekmi tretja.

Od Slovenk, ki so v novo sezono vstopile pod vodstvom novega trenerja Jurija Tepeša, je do točk prišla le še Ajda Košnjek, ki je končala na 30. mestu, brez finala sta ostali Taja Bodlaj in Katra Komar.

"Danes sem bila veliko bolj zadovoljna s skoki. Močno pa me je razjezilo, ker sem si današnjo uvrstitev pokvarila zaradi neprevidnosti, ker se mi je med skokom odpel klinček in potem skoka ni bilo mogoče več nadaljevati," je povedala Prevc.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala v Wisli, ne že ta konec tedna, saj se je po nedavni nevihti posul protibreg v izteku skakalnice, ampak med 13. in 15. septembrom.

Kraft nadaljuje, kjer je končal

V moški konkurenci je zmagal najboljši skakalec lanske zime Stefan Kraft. Potem ko je dobil torkovo tekmo za veliko nagrado v Courchevelu, je Avstrijec zmagal tudi v sredo. Do točk sta prišla le dva Slovenca. Žiga Jelar je zasedel 28. mesto, Žak Mogel pa je bil v finalni seriji zaradi neustreznega dresa diskvalificiran. Na drugo tekmo poletja se je uvrstilo vseh pet Slovencev, v finale pa nato le dva. Brez točk so ostali Maksim Bartolj, Mark Hafnar in Jan Bombek.