Robert Hrgota. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Hrgota. Foto: www.alesfevzer.com

Na kondicijskem treningu v Kranju, na katerega so bili vabljeni tudi novinarji, je Hrgota ocenil, da imajo njegovi varovanci še več motivacije, ko ni več z njimi Petra Prevca.

"Ni več neformalnega kapetana in zdaj vedo, da morajo prevzeti vodenje. Če bodo pravilno vzeli slovo Petra, bo to le še dodatni plus za nas."

Poleti si bodo prizadevali za dodatno kvoto za zimo, v kateri bo poleg novoletne turneje glavni cilj svetovno prvenstvo v Trondheimu:

"Poleti si želimo pridobiti kvoto za zimsko sezono in za šest članov za prve tekme svetovnega pokala. Poleg SP-ja, kjer bomo branili dve zlati medalji, je vsako leto pomembna novoletna turneja. Pričakujem pestro zimo, na vsaki tekmi pa si želimo stopiti na stopničke za najboljše."

A-reprezentanco sestavlja šesterica Anže Lanišek (januarska poškodba je pozabljena, tako da normalno trenira), Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc, Žak Mogel in Žiga Jelar.

Hrgota: "Želim si, da bi bila tudi reprezentanca B bolj konkurenčna, zato smo v naši ekipi pustili Maksima Bartolja. V strokovnem vodstvu je tudi nekaj menjav, Gašperja Vodana je kot pomočnik zamenjal Miro Zupančič, ki je bil pomočnik na Finskem pred tem, fizioterapevt je Lojze Petek. Ostala sta pomočnik trenerja Jani Grilc in kondicijski trener Matjaž Polak."

Hrgota: Glavna cilja v novi sezoni sta novoletna turneja in SP v Trondheimu