Bele radosti na Pokljuki. Upajmo, da slovenskih smučarjev razigranost in dobra volja ne bosta minili tudi po prvih tekmah svetovnega oziroma evropskega pokala. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Bele radosti na Pokljuki. Upajmo, da slovenskih smučarjev razigranost in dobra volja ne bosta minili tudi po prvih tekmah svetovnega oziroma evropskega pokala. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Trikratna mladinska svetovna prvakinja Ilka Štuhec se po poškodbi počasi vrača v svetovni pokal. Na uvodni tekmi v Söldnu še ne bo nastopila. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Poleg Črnjanke bosta na sobotnem veleslalomu tekmovali še Ana Drev in Mateja Robnik, medtem ko bo edini predstavnik na nedeljski moški tekmi Janez Jazbec.

Slovenska reprezentanca se je v ponedeljek na Pokljuki predstavila novinarjem in razigrano pozirala fotografom. Manjkale so le smučarke, ki bodo tekmovale v Söldnu: Tina Maze se je po spletu javila iz Pitztala, medtem ko sta Ana Drev in Mateja Robnik bolni, vendar bosta do sobote pripravljeni.

"Naredili smo že dva dni treninga v Söldnu, zdaj pa smo znova v Pitztalu in z veseljem pričakujem prvo tekmo. Priprave smo dobro opravili, za mano je veliko dela, treningov, testiranja opreme. Tudi fizično sem dobro pripravljena, smučam se dobro. Treningi v zadnjem tednu so bili kar težki, progo se poliva z vodo, zato kar trese ..." Ker bo v sredo in četrtek v Alpah močno snežilo, utegnejo biti v soboto na progi razmere drugačne.

Najboljši slovenski veleslalomist s številko 60
Na moški tekmi bo imela Slovenija le enega predstavnika, Janeza Jazbeca. 26-letni član kranjskogorskega kluba bo letos še posebej motiviran, saj si je moral del priprav plačati sam. Z visoko startno številko 60 se bo zelo težko prebil med 30 finalistov.

Jazbec je doslej enkrat osvojil točke svetovnega pokala, decembra 2009 v Val d'Iseru skupaj z Alešem Gorzo. Ta tekma je bila zadnja veleslalomska tekma s slovenskim smučarjem med dobitniki točk.

Slalomisti bodo spet začeli na Finskem, smukači v Kanadi

Po ledeniški uverturi sledijo 12. in 13. novembra uvodni slalom v Leviju in nato konec novembra še prve hitrostne preizkušnje v Kanadi in ZDA, kjer imajo visoke načrte tako Tina Maze kot tudi člani slovenske ekipe za hitri disciplini Andrej Jerman, Andrej Šporn, Andrej Križaj, Gašper Markič, Rok Perko ter Boštjan Kline.