Lindsey Vonn je razred zase v hitrih disciplinah in težko jo bo zaustaviti na poti do petega velikega kristalnega globusa. Foto: EPA
Lindsey Vonn je razred zase v hitrih disciplinah in težko jo bo zaustaviti na poti do petega velikega kristalnega globusa. Foto: EPA
Lindsey Vonn
Vonnova potrebuje še 16 zmag za izenačitev mejnika Stenmarka. Foto: EPA
Vonn: Mlada dekleta me ne bodo zlahka premagala

Mejnik legendarnega Ingemarja Stenmarka ni več tako daleč, Šved je v svetovnem pokalu dobil 86 tekem. V veleslalomu je zbral 46 zmag, v slalomu pa 40. Vonnova je daleč najuspešnejša še aktivna alpska smučarka, 35 zmag ima v smuku, 25 v superveleslalomu, tri veleslalomske, dve slalomski in pet kombinacijskih.

Ameriška zvezdnica je že pustila za seboj Avstrijko Annemarie Moser-Pröll (62) in Švicarko Vreni Schneider (55) kot tudi drugega in tretjega najuspešnejšega tekmovalca med moškimi, Avstrijca Hermanna Maierja (54) in Italijana Alberta Tombo (50).

18 zmag v Lake Louisu
31-letna Vonnova je še tretjič v karieri po letih 2011 in 2012 v Lake Louisu zmagala na vseh treh tekmah. Po dveh smukaških preizkušnjah je bila v nedeljo daleč pred vsemi tudi v superveleslalomu. Kanadsko prizorišče je njeno najuspešnejše, saj je v Lake Louisu zbrala že 18 zmag.

V superveleslalomih je zbrala 25 zmag in v absolutni konkurenci prehitela Maierja, ki jih je v času aktivne kariere osvojil 24. V petek in soboto je bila najhitrejša v smuku, smukaških zmag ima že 35, le eno manj od Moser-Pröllove.

Niti približno v takšni formi, kot je bila leta 2012
"To je bilo res nekaj velikega. Čutila sem, da je bilo kar nekaj dvomljivcev, ki niso verjeli, da bi lahko zmagala. Še vedno nisem niti približno v takšni formi, kot sem bila leta 2012, ko sem osvojila štiri globuse. Tako da je kar nekaj prostora za izboljšave, ampak sem zadovoljna s trenutno formo," je dejala Vonnova.

Čestitala tudi Mazejeva
Zmagoslavje Vonnove je spremljala tudi slovenska šampionka Tina Maze, ki pa je na družabnih omrežjih v čestitki izzvala kar nekaj odzivov, ko je v šali zapisala, da Vonnova ni imela prave konkurence: "Lahko delo glede na to, da te z @annafenninger lahko le gledava. #congrats @lindseyvonn."

Obeta se zanimiv boj za veliki kristalni globus
Vonnova v skupnem seštevku vodi z le štirimi točkami prednosti pred rojakinjo Mikaelo Shiffrin, ki pa bi lahko prevzela vodstvo že po veleslalomu in slalomu ob koncu tedna v Aareju.

Vonn: Mlada dekleta me ne bodo zlahka premagala