Timi Zajc je v petek postal 13. Slovenec z zmago v svetovnem pokalu, četrti, ki mu je to uspelo na letalnici. Foto: EPA
Timi Zajc je v petek postal 13. Slovenec z zmago v svetovnem pokalu, četrti, ki mu je to uspelo na letalnici. Foto: EPA

Slovenski skakalci so se vrnili iz Oberstdorfa, kjer so bile na sporedu tri tekme v poletih. V petek, ko so na letalnici Heinija Klopferja organizirali tekmo, ki bi sicer morala biti na sporedu decembra v Titisee Neustadtu, je zablestel 18-letni Zajc. Trenutno najboljši slovenski skakalec je že na svoji prvi tekmi na velikankah poletel do zmage, prve tudi za glavnega trenerja Gorazda Bertonclja.

"Že pred prvo tekmo smo vedeli, da je Timi lahko zelo močan na letalnicah. Vseeno je bila zmaga ob krstu presenetljiva in bili smo zelo veseli. Ne bom rekel, da se nam je ravno odvalil kamen od srca, ampak je to prva zmaga tudi za strokovno vodstvo, kar je pomemben korak za naprej," je dejal Bertoncelj.

Bertoncelj računa še na kakšne stopničke do konca zime

"Zanimiv občutek, ko letiš tako daleč"
Glavni trener se je odločil, da na naslednjo postajo zime ne odpotujeta Zajc in Domen Prevc. Čas bo trenutno osmi skakalec skupne razvrstitve izkoristil za počitek med naporno sezono, trening tehnike in telesne priprave ter testiranje nove tekmovalne opreme. Ekipo za svetovno prvenstvo bo Bertoncelj določil po tekmah v Willingenu.

"Zanimiv občutek je, ko letiš tako daleč," je po velikem uspehu povedal Zajc, ki je že pred prvimi poleti napovedal, da bo tako kot nekoč njegov idol Gregor Schlierenzauer na smuči napisal osebni rekord, ki ga je v petek nato popravil na izvrstnih 233,5 m, s čimer je tudi poletel na najvišjo stopničko. "Upam, da bom letos številko še večkrat prečrtal," je dodal in priznal, da je bil v nedeljo po napornem koncu tedna kar utrujen.

Sorodna novica Zvezda je rojena: Timi Zajc prišel, videl in poletel do zmage!

Vrača se Peter Prevc
V Lahti bodo tako odpotovali Anže Lanišek, Anže Semenič, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Peter Prevc, ki se vrača v svetovno pokal. "Veliko sem bil na skakalnici in v telovadnici. Svoje skoke sem nekako stabiliziral in me ne vrti več," je pristavil najstarejši izmed bratov Prevc.

Konec tedna se bodo skakalci torej merili v Lahtiju, kjer bosta dve tekmi, nato sledi še konec tedna v Willingenu, kjer bodo tri preizkušnje, saj bodo nadomestili še drugo iz Titisee Neustadta, nato pa se 19. februarja začenja svetovno nordijsko prvenstvo, kjer se bodo skakalci za kolajne merili v Seefeldu in Innsbrucku.