Trump in Harris se bosta pomerila na volitvah 5. novembra. Foto: Reuters
Trump in Harris se bosta pomerila na volitvah 5. novembra. Foto: Reuters

Televizija ABC je na družbenem omrežju X potrdila, da bo soočenje Trumpa in Harris na tej televiziji potekalo 10. septembra. "Podpredsednica Harris in nekdanji predsednik Trump sta potrdila, da se bosta dogodka udeležila," so sporočili.

Na novinarski konferenci na svojem posestvu Mar-a-Lago na Floridi je Trump dejal, da si želi še dodatnih soočenj 5. in 24. septembra, ki bi potekala na televizijah Fox in NBC.

Harris je po drugi strani na omrežju X zapisala, da se veseli soočenja 10. septembra, potem ko je Trump "končno pristal". Novinarjem je kasneje dejala, da se je pripravljena pogovarjati še o drugih soočenjih, vendar so njeni predstavniki izključili možnost, da bi ta lahko potekala na televiziji Fox.

Kot so sporočili iz njenega volilnega štaba, so pogovori o nadaljnjih televizijskih soočenjih odvisni od sodelovanja Trumpa na soočenju 10. septembra.

Še pred umikom Joeja Bidna od predsedniške kandidature je bilo predvideno, da se bosta predsedniška kandidata demokratov in republikancev soočila 10. septembra na televiziji ABC News. Ta termin je potrdil tudi štab podpredsednice Harris, Trump pa sprva vanj ni privolil in je predlagal soočenje na televiziji Fox News 4. septembra.

Pogovor Trumpa z Muskom

Trump je tudi napovedal, da bo v ponedeljek zvečer opravil intervju z Elonom Muskom, ki ga je označil za "pogumnega", ker je podprl njegovo predsedniško kandidaturo. Podrobnosti o tem, kje bo potekal intervju, prav tako niso potrjene, zelo verjetno pa bo objavljen na omrežju X.

Prenos oblasti po volitvah bo potekal mirno, če bodo volitve poštene, je še dejal Trump. "Seveda bo prenos oblasti miren, kot je bil tudi zadnjič," je zatrdil. Trump sicer poraza pred petimi leti ni priznal, njegovi privrženci pa so ob potrjevanju volilnega izida januarja 2021 vdrli v kongres, potem ko jih je pozval, naj gredo tja in se borijo.

Zadnje javnomnenjske ankete kažejo, da je Harris povečala svojo prednost pred Trumpom. V četrtek objavljena anketa Ipsosa je tako pokazala, da demokratska kandidatka proti republikanskemu tekmecu vodi z 42 proti 37 odstotkom.