Vsak od njiju si želi soočenja na drugi televizijski postaji, enotna nista niti glede datuma, poročajo ameriški mediji.

Štab podpredsednice Harris, ki je po odstopu predsednika Joeja Bidna od kandidature zbrala dovolj glasov za uradno demokratsko predsedniško kandidaturo in se bo 5. novembra na volitvah pomerila z republikancem Trumpom, se zavzema za soočenje 10. septembra na televiziji ABC News, v terminu, ki je bil predviden za razpravo med Bidnom in Trumpom. Trump si medtem želi, da bi bilo soočanje na televiziji Fox News 4. septembra.

Nesoglasja so se začela po tem, ko je Biden 21. julija po pritiskih iz stranke zaradi slabega nastopa na televizijskem soočanju s Trumpom odstopil od kandidature, Kamala Harris pa je takoj postala favoritka za demokratsko nominacijo. Vse odtlej se Trump ni izrekel, ali se bo udeležil soočenja na ABC News v terminu, ki je bil predviden še pred Bidnovim odstopom od kandidature.

Zaradi nesoglasij se zdaj ameriške televizijske mreže s štaboma obeh kandidatov dogovarjajo o novih možnih datumih soočenja.

Trump je sicer v petek na svojem družbenem mediju Truth Social zapisal, da je sprejel predlog televizije Fox News za soočenje 4. septembra v Pensilvaniji. V štabu Kamale Harris so medtem ocenili, da se nekdanji predsednik soočenja boji in se želi umakniti iz dogovorjene razprave, obrača pa se k naklonjenemu Foxu News. Poudarili so, da mora Trump "prenehati igrati igrice" in se udeležiti soočenja, predvidenega na ABC News 10. septembra.