Režija: Miroslav Mandić / Igrajo: Senad Bašić (Toni Riff), Mojca Funkl (Sonja), Peter Musevski (Maks), ...

Glavna lika grenko-melanholičnega filma Adria Blues sta nekdaj slavni roker in njegova žena, ki ne more sprejeti dejstva, da je z njenim možem danes vse drugače in da se je polnost življenja razlila v pustinjo rutinskega vsakdana brez prave perspektive.

V filmu je zaigral tudi pokojni igralec Peter Musevski. Foto: Adriablues.com
V filmu je zaigral tudi pokojni igralec Peter Musevski. Foto: Adriablues.com

Drugi glavni protagonisti filma so pripadniki generacije, ki je odraščala ob rokerjevi glasbi; srečujejo se s hipokrizijo nove meščanske elite, ki ji vedno bolj pripadajo tudi oni sami. Med reševanjem rokerjevega konflikta s stvarnostjo spoznavajo svoje lastne napake, ki so tragikomične narave.

Glavni vlogi je režiser razdelil med bosanskega igralca Senada Bašića (Kod amidže Idriza,
Gori vatra, Savršeni krug), ki je nastopil že v več kot 30 celovečernih filmih, in Mojco Funkl, večkrat nagrajeno igralko MGL-ja, za katero je bila to prva glavna vloga v celovečernem filmu. Igralsko zasedbo dopolnjujejo še Peter Musevski, Gregor Zorc, Iva Babič, Branko Završan, Lotos Šparovec, Nataša Tič Ralijan, Jernej Čampelj in Inti Šraj. Prvič na filmu nastopa Maja Taraniš, pomembno vlogo pa ima hrvaški igralec Frano Dijak. V filmu nastopa tudi ljubljanska skupina Leaf Fat s pevko Valentino Plaskan.

Več o filmu pa v prispevku v Odmevih.