Film Charlatan Magnifique, ki je doživel premiero novembra 2016, je zabaven preplet odlične glasbe, spontanih in komičnih situacij ter komentarjev ključnih akterjev v Magnificovem življenju.

Gre za portret slovenskega glasbenika svetovnega kova. Predvsem je to film o človeku, ki čuti, verjame, zaupa in si upa … brez mej. Je film o načelih in vrednotah, za katere se zdi, da izginjajo, v svetu zabave in ˝show biznisa˝ pa jih pregovorno ni, o prijateljstvu in ljubezni ter o zdravi logiki v življenju, ki je lahko zabavno in lepo kljub vzponom in padcem, ki jih to prinaša, ali prav zaradi njih.

Maja Pavlin, avtorica, scenaristka in režiserka

CHARLATAN MAGNIFIQUE je dokumentarni portret slovenskega glasbenika svetovnega kova. Film si lahko ogledate v dveh delih v soboto, 14. januarja, od 18,30 naprej na 2. programu Televizije Slovenija. Foto: RTVSLO
CHARLATAN MAGNIFIQUE je dokumentarni portret slovenskega glasbenika svetovnega kova. Film si lahko ogledate v dveh delih v soboto, 14. januarja, od 18,30 naprej na 2. programu Televizije Slovenija. Foto: RTVSLO

Roberta Pešuta, ki deluje in ustvarja pod psevdonimom Magnifico, poznamo kot glasbenika in avtorja hitov, ki s premišljenimi in enostavnimi besedili na humoren, a luciden način osvajajo množice z vsebino, ki velikokrat odstira tabuje in razbija predsodke.

V filmu se sprehodimo skozi Magnificovo bogato, razgibano in uspešno kariero – od konca 80-ih, ko je svojo glasbeno pot začel z zasedbo U'REDU, prek solo kariere, v kateri so nastali mnogi hiti, kot so 24.000 bacci, Kdo je Čefur, Halo gospodična, Silvija in številne druge, pa vse do podpisa pogodbe z multinacionalko Sony, svetovnega uspeha s skladbo Hir Aj Kam Hir Aj Go in ustvarjanja filmske glasbe, ki v Srbiji s filmom Montevideo, Bog te video, v katerem je tudi igral lik glasbenika, dosega himnični status. Nastopal je še v filmih: Stereotip, Kajmak in marmelada, Poker, Porno film.

Magnificovo popularnost na Balkanu nam v dokumentarcu med sogovorniki, kot so žena Barbara, Schatzi, Marko Mikladinovič, Jonas Žnidaršič, Damjan Kozole, Sestre ... pomagata razumeti tudi njegova velika prijatelja – glasbenik in filozof Rambo Amadeus ter igralec in režiser najbolj gledanega srbskega filma zadnjih dvajsetih let Dragan Bjelogrlić.

Zvočni opis je pripravila in interpretirala Maja Šumej. Dostopen je na dodatnem zvočnem kanalu, ki ga lahko enostavno vklopite na vašem televizijskem sprejemniku.

Dokumentarni film bo po predvajanju na voljo na portalu RTV 365.

Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija