Napovednik: Dediščina Evrope: Ridley Road, britanska nadaljevanka

Velika Britanija, 1962.

Vivien Eppstein, ki izhaja iz judovske družine in dela kot frizerka v Manchestru, se zaljubi v očetovega vajenca Jacka Morrisa.

Ko ta v sumljivih okoliščinah izgine, se Vivien odpravi v London, da bi ga poiskala. Ko ga vidi na uličnih protestih, skupaj z zloglasnim Colinom Jordanom, vodjem gibanja Nacionalsocialističnega gibanja, je zgrožena.

Kasneje ji Jack zaupa, da v gibanju dela pod krinko in da je v resnici član Skupine 62, ki se bori proti neonacizmu. V Skupino 62 se vključi tudi Vivien.

Prvi del
Leta 1962 mlada Judinja Vivien Epstein, frizerka iz Manchestra, pobegne v London, ker se noče poročiti z moškim, ki so ji ga izbrali starši.

Foto: Red Studiocanal Company
Foto: Red Studiocanal Company

Odloči se, da bo poiskala svojo pravo ljubezen, Jacka, čeprav ji je ta zabičal, naj pozabi nanj. V Londonu si poišče najemniško sobo in službo v frizerskem salonu.

Že prvi dan se po službi znajde na demonstracijah neonacistov, ki jim poveljuje vodja Nacionalsocialističnega gibanja Colin Jordan. Vivien na demonstracijah doživi neprijetno presenečenje in se kmalu zaplete v mrežo laži in prevar.

RIDLEY ROAD / Velika Britanija / 2021
scenarij: Sarah Solemani
režija: Lisa Mulcahy
v glavnih vlogah: Agnes O'Casey, Tom Varey, Rory Kinnear, Eddie Marsan, Tracy-Ann Oberman, Samantha Spiro, Rita Tushingham, Tamzin Outhwaite, Danny Hatchard, Gabriel Akuwudikel

Po predvajanju še 30 dni na voljo na našem TV portalu.