Napovednik: Dolina rož, slovenska nadaljevanka, 2/3

Scenarij po knjižni predlogi Tadeja Goloba: Matevž Luzar, Miha Hočevar, Srdjan Koljević // Režija: Matevž Luzar // Igrajo: Sebastian Cavazza, Saša Tabaković, Iva Krajnc Bagola, Nika Rozman, Gregor Čušin, Matej Puc, Jana Zupančič, Ivo Barišič, Maja Pinterič, Metod Pevec, Ivo Ban, Primož Vrhovec, Gaja Filač, …

Ahlin prejme mamljivo ponudbo za karierno napredovanje, pod pogojem, da mu uspe hitro rešiti primer.

Kljub vsem prizadevanjem in pritiskom na sodelavce pa še vedno ne odkrijejo niti najbolj osnovne informacije – zaporedja smrti umorjenih.

V ospredje pa vse bolj prihaja biografija, ki jo je s pomočjo novinarja pisal premožni vplivnež Zupet.

Ko Mihelič Tarasu ponudi visoko vsoto denarja v zameno za biografijo, Taras posumi, da bi bile v ozadju umorov lahko zamere iz preteklosti.

V Dolini rož spremljamo prvi primer Tarasa Birse v vlogi zasebnega detektiva. Njegova prva delodajalka, zapeljiva arhitektka Klara Zupet, ga najame, da zasleduje novo ženo svojega ostarelega očeta. Klara je prepričana, da se je mlada influencerka z njenim vplivnim očetom poročila le iz koristoljublja. Primer se dokaj hitro konča s trojnim umorom, Taras pa postane glavni osumljenec. Spremembe pa se zgodijo tudi na policijski postaji: medtem ko sta Taras in Tina izbrala nove karierne poti, šef pisarne postane introvertirani in ambiciozni Ahlin, za katerega se zdi, da želi Tarasa za vsako ceno spraviti za zapahe. Taras ne postane le začasna Ahlinova tarča, v iskanju pravice nehote dregne v skrbno prikrivane skrivnosti, za kar skoraj plača z svojim življenjem.

Po predvajanju bo epizoda do 27. 2. na voljo na našem TV portalu.