Napovednik: Film tedna: Junij moje jeseni, avstralski film

Drama s komičnimi primesmi, polna nežnosti in srčne topline.

June Wilton je imela pred petimi leti možgansko kap, zaradi katere je začela zapadati v dementno stanje. Vseh teh pet let so zanjo skrbeli v domu, saj ni mogla ostati doma pri družini.

Foto: Lucid pictures
Foto: Lucid pictures

Nekega navadnega dne pa se ji povrne jasnost in zbranost misli, vrne se ji razum v vsem svojem »sijaju«. Ko od medicinskega osebja izve, da pri njih ni samo nekaj mesecev, pač pa dolgih pet let, želi nemudoma zapustiti dom in se odpraviti domov k svoji družini. Še toliko bolj, ker ji zdravnik pove, da stanje lucidnosti ne bo trajalo dolgo in se bo slej ali prej povrnila demenca.

Foto: Lucid pictures
Foto: Lucid pictures

Ker June ne more kar oditi, se odloči pobegniti. Toda, ko se po petih letih vrne domov, tam najde vse postavljeno na glavo; tako stvari, predvsem pa ljudi. Z omejenim časom in z obilico poguma, se loti poskusa, da bi vse in vsakogar postavila nazaj na pravo pot. Ko se njeno vmešavanje izjalovi, se June odpravi na samostojno romantično potovanje in ugotovi, da potrebuje pomoč prav tistih ljudi, ki jih je poskušala rešiti.

JUNE AGAIN / AUSTRALIA / 2020

Režija: JJ Winlove
Scenarij: JJ Winlove
Igrajo: Noni Hazlehurst, Claudia Karvan, Stephen Curry, Di Adams, Wayne Blair, Peta Carolan, Otis Dhanji, Brendan Donoghue, Nash Edgerton, Pip Edwards, Jessica Feneley, Darren Gilshenan, Uli Latukefu, Steve Le Marquand, Amanda Maple-Brown, Paisley Motum.

Po predvajanju bo film še 30 dni na voljo na našem TV portalu.