Film tedna: Lola in njena brata

Lola, Pierre in Benoit, sestra in dva brata, so pred davnimi leti izgubili starše. Zdaj se srečujejo na njunem grobu, si tam dajejo uteho, razmišljajo o preteklosti in v sedanjosti načrtujejo prihodnost.

Vsi trije so med seboj povezani, saj so še edini predstavniki svoje družine. Foto: Titrafilm
Vsi trije so med seboj povezani, saj so še edini predstavniki svoje družine. Foto: Titrafilm

Lola je petintridesetletna pravnica, specializirana za ločitvene postopke; je mlajša od bratov, zato sta oba do nje zelo zaščitniška, čeprav se pokaže, da jima pravzaprav ona nadomešča mamo. Še prav posebej jo skrbi za Pierra, ki je izgubil službo, a se pretvarja, da jo še ima.

Zavzame se tudi za Benoita, ko ga zapusti zadnja, že tretja žena Sarah, ker je neprimerno sprejel novico, da je noseča. Toda potem se življenje zaplete tudi Loli; zaljubi se v Zoherja, stranko, ki ga je zagovarjala v ločitvenem postopku.

Zoher je edinstven in topel človek, in Lola komaj čaka, da ga predstavi bratoma.

LOLA ET SES FRÈRES / LOLA AND HER BROTHERS

FRA / 2018
Režija: Jean-Paul Rouve / Scenarij: David Foenkinos, Jean-Paul Rouve / Igrajo: Ludivine Sagnier, José Garcia, Jean-Paul Rouve, Ramzy Bedia, Pauline Clément, Jenny Bellay, Hugues Boucher, Aurore Broutin, Amandine Chauveau, Pierre Diot, Lola Dubus, Philippine Leroy-Beaulieu, Marion Ploquin…