Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Fižol stresemo v posodo sekljalnika in zmeljemo v mazav pire, dodamo jajca, dolijemo kokosovo maslo, kavo in spet pomeljemo, da se zmes poenoti.

Rjavčki, brownieji, so preprosta sladica, brez kakšnega pretiramnega kompliciranja in pasiranja, in tudi tukaj se bo vse zgodilo kar v multipraktiku:
dodali bomo še sladkor, vanilni sladkor, mandlje in pecilni prašek, ki bo poskrbel za malo rahlosti, saj je fižolova tekstura kar gosta in težka, sama jajca pa vsega ne zmorejo.

Tik pred koncem dodamo še nasekljano čokolado, ki jo vmašam kar na roke, da koščki ostanejo celi in bodo poskrbeli za čokoladno piko na i.

Pripravimo primerno velik pekač. Pekač za brownieje mora biti globlji, za vsak slučaj, da se bodo borwnieji lažje zvrnili, ga po dnu obložimo s papirjem za peko.
Maso nalijemo v pekač in potisnemo v pečico za dobre pol ure.