Napovednik: Tednik

V tokratni oddaji Tednik:, ob 20.00 na TV SLO 1:

Družbena omrežja so v zadnjem letu preplavile akcije za pomoč ljudem v stiski, ki jih organizirajo posamezniki na lastno pest, pogosto brez uradnega humanitarnega statusa. Odziv je zelo velik, vprašanje pa je, ali zbrani denar res pride v prave roke.

Đorđić se vrača - tak je naslov novega romana Gorana Vojnovića. Vrača se na ljubljanske Fužine, a te niso več, kar so bile. Zakaj so bile nekoč na slabem glasu, kako so postale zaželeno naselje za mlade družine in kam so šli vsi čefurji?

Sivi lasje so bili včasih simbol starosti, danes pa so postali pravi modni trend. Vse več žensk, tudi mladih, si pušča sive lase ali si lase celo barva s sivo barvo. Gre le za modno muho ali način osvobajanja od družbenih pričakovanj in zahtev?

Napovednik: Studio City

V tokratni oddaji Studio City ob 21.00 na TV SLO 1:

V tokratni oddaji o preštevanju glasov v hramu demokracije in razreševanju predsednika DZ. V prispevku o ponovnem uvajanju naborniškega sistema. Raziskujemo tudi, kako je politika postala medijski šov. In še, kako dolgo lahko ustvarjalci še zdržijo ob zaprtih gledališčih in koncertnih prizoriščih.

Udarni prispevki, polemične debate v studiu z voditeljem Marcelom Štefančičem jr., provokativni nastopi Igorja Vidmarja in ostalih kolumnistov, pridige Petra Mlakarja itn., tečejo pod uredniškim vodstvom Alenke Kotnik. V Studiu City se znajdejo zgoščeni in učinkoviti pregledi dogodkov preteklega tedna, analitični prispevki o notranjepolitičnih in svetovnih dogodkih, sodobni kulturi, družbeno perečih tematikah.

Oddaji bosta po predvajanju na voljo na našem TV portalu.