Napovednik: Izven okvirja, razvedrilna oddaja

Z gosti se bo pogovarjal priznani televizijski in radijski voditelj Boštjan Romih. Izbor sogovornikov je opravil uredniški odbor revije National Geographic Slovenija. Intervjuji pa so bili posneti v impresivnem prenovljenem Sodnem stolpu v Mariboru.

7. januar ob 17.55 na TV SLO 1: Edinstvena popotniška doživetja Arneja Hodaliča

V prvi oddaji je bil sogovornik Arne Hodalič, ki je po izobrazbi biolog, sicer pa velikokrat nagrajeni vrhunski fotograf, potapljač, jamar, svetovni popotnik, ki se že vrsto let podaja v svet v iskanju zanimivih zgodb. Vselej se vrača s številnimi odličnimi fotografijami ter najrazličnejšimi utrinki in prigodami s poti, o katerih vedno rad pripoveduje. Od leta 2006 je urednik fotografije pri reviji National Geographic Slovenija.

Edinstvena popotniška doživetja Arneja Hodaliča
Edinstvena popotniška doživetja Arneja Hodaliča

14. januar ob 17.55 na TV SLO 1: Viki Grošelj in njegovi vrhovi

Višje, kot gremo s tokratnim sogovornikom, se ne da. Z Boštjanom Romihom se bo pogovarjal Slovenec z največ osemtisočaki. Viki Grošelj je vrhunski alpinist, himalajec, gorski reševalec in vodnik, po poklicu športni pedagog, član uredniškega odbora slovenske edicije National Geographic. Kot član ali vodja se je udeležil triintridesetih odprav v Himalajo in druga gorstva izven Evrope. Stal je na vrhu desetih od štirinajstih himalajskih.

Viki Grošelj in njegovi vrhovi
Viki Grošelj in njegovi vrhovi

21. januar ob 17.55 na TV SLO 1: Matej Vranič in njegovi osupljivi prizori iz sveta divjih živali

Matej Vranič, poklicni fotograf in filmar, že več kot tri desetletja raziskuje in odkriva živalski svet skozi objektiv fotoaparata in kamere. V zadnjih dvajsetih letih je pripravil vrsto samostojnih reportaž za slovensko izdajo revije National Geographic, leta 2017 so ga izbrali za najboljšega naravoslovnega fotografa. Med njegove filmske podvige sodi dokumentarni film Divja Slovenija, v katerem je nanizal vrsto osupljivih prizorov iz sveta narave v Sloveniji.

Matej Vranič in njegovi osupljivi prizori iz sveta divjih živali. Foto: Matej Vranič
Matej Vranič in njegovi osupljivi prizori iz sveta divjih živali. Foto: Matej Vranič

Vsaka oddaja bo po predvajanju na voljo tudi na portalu RTV 365.