Ob 22.20 na TV SLO 2 predvajamo posnetek slavnostnega koncerta ob 60-letnici Lojzeta Krajnčana, z naslovom Kol'k je pa ura. Nastopa Big Band RTV Slovenija.

Studijski televizijski koncert ob 60-letnici Lojzeta Krajnčana soustvarjajo mnogi priznani glasbeniki. Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Studijski televizijski koncert ob 60-letnici Lojzeta Krajnčana soustvarjajo mnogi priznani glasbeniki. Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Skladatelj, dirigent in trombonist Lojze Krajnčan (roj. 1961) je svojo pot v Big bandu RTV Slovenija začel kot trombonist, nadaljeval kot dirigent in prireditelj, pozneje pa je opravljal tudi delo umetniškega vodje Big banda RTV Slovenija.

V letih delovanja v tem orkestru je sodeloval na številnih snemanjih, v televizijskih in radijskih oddajah in nastopal z mnogimi vrhunskimi glasbeniki, domačimi in tujimi.

Za svoj Slavnostni koncert je povabil k sodelovanju glasbenike, s katerimi je uspešno sodeloval v zadnjih letih, z njim bodo nastopili: Teo Collori (kitara), Žigan Krajnčan (vokal, ples), Kristijan Krajnčan (bobni), Marko Črnčec (klavir), Uroš Perić (vokal, klavir), Renato Chicco (orgle Hammond), Alex Sipiagin (trobenta) in Ana Bezjak (vokal).

Režija Aleksander Šmuc, redaktorica Meta Česnik, urednik oddaje Daniel Celarec.



Ob 22.40 na TV SLO 1 pa si boste lahko ogledali oddajo Osmi dan, kjer predstavimo tržaški muzej Revoltella, kjer so odprli razstavo Monet in impresionisti v Normandiji.

Razstavljene slike je navdihnila privlačna normandijska narava, ki je v 19. stoletju močno vplivala na slikarje.

Napovednik: Osmi dan

Preverili smo, kakšni so načrti protipotresne sanacije nekaterih ljubljanskih stolpnic.

Zbrali smo odzive kulturnikov na vojno v Ukrajini. Kako se je odzval PEN, pa nam bo pojasnila njegova predsednica Tanja Tuma.

Ozrli smo se tudi v svet pravljic, Ela Peroci bi letos praznovala 100. obletnico rojstva, a njena zapuščina ostaja brezčasna.