Cary je premožna vdova, ki sama živi v veliki hiši v predmestju, saj sta njena odrasla otroka že zapustila dom.

Zaplete se v strastno romanco z vrtnarjem Ronom, ki jo očara z drugačnim pogledom na življenje. Ronu res ni mar za konvencije malomeščanske okolice, ki ji pripada ona. Rad ima mir in naravo, v življenju deluje v skladu s filozofijo Henryja Davida Thoreauja, ki je zagovarjal družbeno nepokorščino in preprosto življenje v skladu z naravo.

A njuno ljubezensko idilo skalita Caryjina kruta otroka, ki z ogorčenjem nad materino novo zvezo z vrtnarjem pri njej vzbudita slabo vest. V resnici ju moti Ronov nižji družbeni položaj, na materina čustva pa se požvižgata.

Cary zapusti Rona, a je zaradi tega nesrečna.

Več o režiserju

Douglas Sirk (1897‒1987), ki se je kot Hans Detlef Sierck rodil v Hamburgu, je bil v zgodnji etapi svoje kariere eden najbolj cenjenih gledaliških režiserjev v Weimarski republiki. Leta 1934 je presedlal k studiu Ufa, največjemu nemškemu filmskemu studiu, in med drugim posnel eksotični melodrami, ki sta iz Švedinje Zarah Leander naredili nacistično filmsko zvezdo. Na začetku štiridesetih je zaradi svojih političnih prepričanj (in ker je bila njegova druga žena judovskega rodu) Nemčijo pustil za seboj in se podal v Hollywood.

ALL THAT HEAVEN ALLOWS / Ameriški film, 1955

Režija: Douglas Sirk
Scenarij: Peggy Thompson, Edna L. Lee, Harry Lee
Igrajo: Jane Wyman, Rock Hudson, Agnes Moorehead