Člani ansambla so ob peti obletnici delovanja pripravili pester in nepozaben večer s posebnimi glasbenimi gosti. Na koncertu so predstavili novo zgoščenko na malo drugačen način.

Po poti staršev

Ansambel Banovšek je pričel z delovanjem leta 2013, natančneje meseca decembra, na pobudo vodja ansambla Mateja Banovška in njegove sestre Venese Brglez. Želela sta namreč nadaljevati pot njunih staršev, ki sta prav tako skupaj ustanovila ansambel. Poleg Venese in Mateja ansambel sestavljajo še Rok Zbičanjik, Andrej Sušec, Matej Turinek in Barbara Leber Turinek.

Iz Slovenskih Konjic na splet

Ansambel je leta 2015 posnel svoj prvi videospot za prvo lastno skladbo z naslovom Pod Konjiško goro, avtorjev Mateja Banovška in njegove mame Danice Banovšek. Istega leta so posneli še spot za skladbo Drobtinica kruha, ki je prav tako nastala pod avtorstvom Mateja in Danice Banovšek. V letu 2016 pa je ansambel Banovšek ponovno obudil skladbo Dvigni zlato kupico, avtorja Mira Klinca. V tem času so na kanal Youtube nanizali kar nekaj narodnih in zabavnih projektov v živo.

Koncert Ansambla Banovšek, napovednik