Napovednik: Midva, britanska nadaljevanka, 1/6

Zakonca Connie in Douglas ter sedemnajstletni sin Albie načrtujejo tritedensko potovanje po Evropi, kar naj bi bilo njihovo zadnje skupno dopustovanje, preden gre Albie na univerzo.

Tik pred odhodom Connie moža preseneti z izjavo, da želi začeti znova, a brez njega. Douglas je prizadet, še vedno ljubi Connie in je zdaj, ko gre sin od doma, pričakoval, da bosta imela več časa zase.

Douglas upa, da si bo Connie na potovanju premislila in ga ne bo zapustila, obenem pa bo potovanje priložnost, da se zbliža s sinom, s katerim sta imela vedno napet odnos. A kaj, ko dogodki ne tečejo po načrtu.

Mu bo uspelo ohraniti zakon, končno popraviti odnos s sinom in po vrnitvi domov srečno živeti s Connie?


Serija Midva je ekranizacija romana Davida Nichollsa (slov. prevod: Midva, Mladinska knjiga, 2016), ki se je podpisal tudi pod scenarij.


1. del:
Connie možu Douglasu zvečer v postelji pove, da se ji zdi, da se je njun zakon izpel. Rada bi začela znova. Potrebuje spremembo. Vendar predlaga, da bi s sinom vseeno šli na zadnje skupno potovanje po Evropi, saj so ga dolgo načrtovali in tudi že plačali. Douglas se spominja, kako je pred 25 leti spoznal Connie, kako se je zaljubil v to svobodomiselno umetnico, njej pa je bila všeč njegova znanstveniška resnost.

US / Velika Britanija / 2020

scenarij: David Nicholls
režija: Geoffrey Sax
v glavnih vlogah: Tom Hollander, Saskia Reeves, Sofie Gråbøl, Tom Taylor, Iain De Caestecker, Thaddea Graham

Po predvajanju še 30 dni na voljo na našem TV portalu.