V prejšnji sezoni je Elizabeth Goddard izgubila ljubljenega Douglasa. George, Sarah in David so odpotovali na obisk k Jamesu, nato pa v Jeruzalem, saj George razmišlja, da bi sprejel judovsko vero. Anna nima sreče v ljubezni, so pa njene grenke ljubezenske izkušnje navdih za pisanje knjižnih uspešnic. Olivia je našla srečo z Matthewom, Douglasovim sinom, in z Georgiejem se preselijo na Havaje. Jack in Carolyn sta preživljala turbulentno obdobje, Sarah in Jack pa sta razvozlala skrivnost Reginine smrti.

Šesta in hkrati zadnja sezona se dogaja od aprila 1959 dalje. Četrti del, s podnaslovom Proti toku, je poln preobratov. Matt se zlaže Olivii, da je zmenjen s starim znancem, in k njej pošlje Elizabeth, ki ji je prisiljena sporočiti Mattov ultimat. Jack je prepričan, da je nesrečo, v kateri se je poškodoval Henry, povzročil O'Rourke, vendar nima dokazov, da bi šel na policijo, zato se George odloči, da bo raziskoval na svojo pest.

scenarij: Bevan Lee
režija: Catherine Millar, Kevin Carlin
v glavnih vlogah: Marta Dusseldorp, Noni Hazlehurst, Brett Climo, Craig Hall, Arianwen Parkes-Lockwood, Abby Earl, Frankie J. Holden, Sara Wiseman, Tim Draxl

Napovednik: Kjer bom doma