Opus: Jesenski glasbeni festivali, napovednik

Tartinijev festival v Piranu nadaljuje žlahtno tradicijo komornega muziciranja v izjemno akustičnem križnem hodniku Minoritskega samostana v Piranu in navezuje izvrstne stike zlasti z italijanskimi zasedbami, sicer pa širi Tartinijevo glasbo in ozavešča vse ljubitelje klasične glasbe in številne turiste iz daljnih krajev o Tartinijevih koreninah v Piranu.

Glasbeni festival v Portogruaru ima dolgo tradicijo, z njim je vrsto let sodeloval maestro Anton Nanut, letos pa je bil povabljen orkester Slovenske filharmonije, ki je med drugim izvajal Beethovnovo 6. simfonijo - Pastoralna, o njenem pomenu za nekdanjo Filharmonično družbo v Ljubljani je spregovoril stalni gostujoči dirigent Philip von Steinecker.

Mariborski festival pa se zadnja leta odpira širokemu krogu občinstva, saj vključuje zelo raznolike žanre, v oddaji bomo predstavili No border Orchestra, ki združuje glasbenike iz vseh republik nekdanje Jugoslavije, njegov moto je preseganje vseh oblik diskriminacije ter rušenje zidov in vzpostavljanje mostov, zato se njegova turneja iz Maribora nadaljuje v Berlin, kjer bo koncert posvečen 30. letnici padca berlinskega zidu.
Avtorica oddaje je Darja Korez Korenčan, režiserja pa Magda Lapajne in Aljaž Bastič.