Napovednik: Orkester, danska nadaljevanka

Pisana druščina profesionalnih glasbenikov mora na odru delovati popolnoma uglašeno, ko ne nastopajo, pa zavore popustijo in na dan pridejo njihove razlike ter slabosti.

Jeppe je novoimenovani namestnik direktorice Gertrud. Poročen je z Regitze, ki skrbi za pravne zadeve in moža vara s prvim klarinetistom, samovšečnim Simonom. Njegovo mesto bi rad prevzel drugi klarinetist Bo, ki pri 37 letih še vedno živi z manipulativno in posesivno mamo Vibeke.

Bo se spoprijatelji z Jeppejem, saj imata skupni cilj: znebiti se Simona.

V prostem času Bo poučuje 24-letno nesamozavestno klarinetistko Elin, do katere pa sicer večni samec, ki je predan le glasbi, ni ravnodušen.

  1. del

Jeppe Nygren dobi službo namestnika direktorice Københavnskega simfoničnega orkestra, kjer njegova žena Regitze dela v pravni službi.

Direktorica Gertrud Bindesbøl svojega namestnika takoj opozori na samovšečnost in preobčutljivost vrhunskih glasbenikov.

Zvezdniški prvi klarinetist Simon Elliot sprejme novo delovno mesto v Pragi.

Drugi klarinetist Bo Høxenhaven meni, da je edini upravičen do Simonovega mesta. Ko mu Jeppe ponudi solo na enem od koncertov, mu tako zraste samozavest, da ukrajinski čelistki Anastacii zastavi precej nepričakovano vprašanje.

ORKESTRET / The Orchestra / Danska / 2022

Scenarij (ideja Adam Price): Mikkel Munch-Fals, Søren Felbo, Anna Juul
Režija: Mikkel Munch-Fals
V glavnih vlogah: Frederik Cilius Jørgensen, Rasmus Bruun, Neel Rønholt, Caspar Phillipson, Emma Sehested Høeg, Ina-Miriam Rosenbaum

Vsaka epizoda bo po predvajanju še 30 dni na voljo na portalu RTV 365.

Foto: Produkcija SAM
Foto: Produkcija SAM