Napovednik: Sanremo

V filmu se sprašujem ali čustva lahko premagajo bolezen. Zanima me nenavadna atmosfera doma za starejše, ki niha med poetičnostjo in nekim višjim spoznanjem, povezanim s starostjo in otroškostjo, ki se človeku vrača v obdobju, ko sam ne more več skrbeti zase.

Miroslav Mandić, režiser

Bruno in Duša, oba z demenco, živita v domu starejših občanov.

Občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata.

In čeprav je tako, se želita vedno znova srečati.

Foto: iz filma
Foto: iz filma

Ob Sandiju Pavlinu in Silvi Čušin so v filmu zaigrali Boris Cavazza, Mojca Funkl, Barbara Cerar, Lara Komar, Barbara Vidovič in Safet Mujčić.

Mandić podpisuje tudi scenarij, direktor fotografije je Peter Zeitlinger, scenografa Dušan Milavec in Barbara Kapelj, kostumografinja Polonca Valentinčič, oblikovalka maske je Anita Ferčak, oblikovalec zvoka Francesco Morosini, glasbo je prispeval Darko Rundek, montažer je Andrej Nagode.

Producenta sta Mandić in Marta Zaccaron.

Film je nastal v produkciji Filmostovja in Incipit filma ter v koprodukciji RTV Slovenija. Sofinancerji so bili Slovenski filmski center, Viba Film, Mibac, FVG Fondo Audiovisivo in FVG Film Comission.

Scenarij in režija: Miroslav Mandić
Igrajo: Silva čušin (Duša), Sandi Pavlin (Bruno), Barbara Vidovič, Barbara Cerar, Mojca Funkl, Lara Komar, Boris Cavazza, ….

Po predvajanju bo film še 30 dni na voljo na portalu RTV 365.