Napovednik: Skrivnost gozda mrtvih: Izginotje, nemška nadaljevanka

Dogajanje je postavljeno v izmišljeno spodnjesaško mesto Weesenburg.

V šestih tednih se zgodita dva dvojna umora, poleg tega brez sledi izgine Barbara Neder, sestra vodje hamburške policije Thomasa Bethgeja in žena bogatega tiskarja Roberta Nederja. Barbara ima težave z alkoholom, Robert živi v drugi hiši s prijateljico, hči Theresa pa za mamino izginotje sumi očeta.

Obsežna preiskava umorov in izginotja je težka naloga za policijo, ki dopušča možnost, da je na delu serijski morilec, čeprav vseh dogodkov sprva ne povezuje. V težkem položaju se znajde Thomas Bethge, ki nima pristojnosti preiskovanja zunaj Hamburga, a kljub temu ne more stati križem rok. Njegova zaveznica je mlada in neizkušena Anne Bach, ki je službo pri weesenburški policiji nastopila prav na dan dvojnega umora.

1. del: Izginotje
Leta 1989 se v gozdu na Spodnjem Saškem zgodita dva dvojna umora. Kmalu za tem brez sledu izgine Barbara Neder, sestra Thomasa Bethgeja, novega policijskega načelnika deželnega kriminalističnega urada v Hamburgu. Policisti iz Weesenburga menijo, da dogodki niso povezani in da se bo Barbara najbrž sama vrnila. Preživljala je težko obdobje, saj se je njen mož, tiskar Robert Neder, ločeval od nje, da bi zaživel z novo prijateljico. Barbarina družina meni drugače.

DAS GEHEIMNIS DES TOTENWALDES / Dark Woods / Nemčija / 2020
scenarij: Stefan Kolditz
režija: Sven Bohse
v glavnih vlogah: Matthias Brandt, Nicolas Ofczarek, Karoline Schuch, August Wittgenstein, Hanno Koffler, Silke Bodenbender, Jenny Schily, Andreas Lust

Po predvajanju bo serija še 30 dni na voljo na našem TV portalu.