Napovednik: Slovenija v letu 2021

Slovenija v letu 2021 ni bila ena, kot smo zaradi epidemije novega koronavirusa naivno pričakovali. Bili sta dve. Prva se je virusu odločno postavila v bran z nošenjem maske, cepljenjem, spoštovanjem pogoja PCT, druga je zanikala njegov obstoj, se ni cepila, nasprotovala izvajanju pogoja PCT ter na protestih javno izražala svoje nezadovoljstvo.

Oster rez – brez dialoga – je vladal tudi v politiki.

Opozicija je za rušenje vlade uporabila vsa sredstva – ustavno obtožbo, konstruktivno nezaupnico in 7 interpelacij.

Vlada je leto začela z udobno podporo poslancev in končala kot manjšinska, saj je v dveh koalicijskih strankah prihajalo do notranjih razhajanj.

Med epidemijo, ki je leto naredila takšno, kakršnega še ni bilo, in političnimi napetostmi, je Slovenija predsedovala Svetu Evropske unije, s protikoronskimi ukrepi pomagala gospodarstvu in ljudem, dosegla rekordno nizko brezposelnost, zagnala velike infrastrukturne projekte in pohitela z digitalizacijo.

Slovenija je tudi bedela pozno v noč za uspehe svojih športnikov, ki še nikoli niso dosegli toliko kot letos, in ob 30. rojstnem dnevu spoznala, da ima veliko prijateljev, ki jo vidijo lepše, kot se vidi sama.

Po predvajanju bo oddaja na voljo na našem TV portalu.