Napovednik: Slovenska polka in valček 2022

Na 25. festivalu Slovenska polka in valček 2022 bo nastopilo 6 ansamblov, ki so se predstavili v oddajah Zimski in Poletni pozdrav. Razvedrilni program TV SLO je v finale neposredno povabil še Nove spomine in Polkaholike.

To, da glasba združuje, povezuje generacije, zdravi, vem že leta. Ponosen sem na mlado energijo, novo generacijo ansamblov, na pesmi, ki bodo šle med ljudi. Najbolj pa me radosti, ker v časih žalostnih informacij lahko ponudimo živahne razvedrilne vsebine,

Andrej Hofer
Letos bosta izbrana že 25. zmagovalca festivala. Foto: SOJ RTV SLO
Letos bosta izbrana že 25. zmagovalca festivala. Foto: SOJ RTV SLO

Prihodnji petek, 9. septembra, bomo tako lahko slišali valčke, ki jih bodo izvajali Srčni muzikanti (Zavedno skupaj), S.O.S. kvintet (Drobno srce) , Špas z Evo (Lahko noč, moj dragi), Krjavlji (V mojem srcu je morje), Zdomarji (Svet iz sanj) in Novi spomini (Zakaj?).

Polke pa bodo zaigrali Akordi (Dokler bo meh zdržal), Cik-Cak kvintet (Jeziček), Topliška pomlad (Moj fant), Ansambel Tomaža Rota (Dobra volja), Chicas (Aplavz za te) in Polkaholiki (Tik-tak).

Voditelja bosta Darja Gajšek in Andrej Hofer. Foto: Arhiv RTV SLO
Voditelja bosta Darja Gajšek in Andrej Hofer. Foto: Arhiv RTV SLO

Skoraj dve uri trajajočo prireditev bosta povezovala voditeljica Darja Gajšek ter voditelj in urednik festivala Andrej Hofer.

Festivalu privoščim, da ohrani svoj obstoj, svojo veličino in da ob 25. jubileju dobi nov zagon in podporo.

Darja Gajšek

Glasbeniki se bodo tudi tokrat potegovali za dve festivalski nagradi: nagrado za najboljšo polko po mnenju občinstva in nagrado za najboljši valček po mnenju občinstva.

Ker festival letos praznuje svojo 25-letnico, organizatorji pripravljajo tudi dve posebni, revijalni točki. V prvi, ki bo prireditev odprla, se bodo različni izvajalci poklonili nekaterim največjim festivalskim uspešnicam. Te bodo odpeli Barbara Žerjav, Rudi Šantl, ansambel Opoj, Tatjana Koleša in Jože Šarc, Danijela Pečnik ter brata Andrej in Bojan Zeme, Anita, Jerneja in Polona iz skupine Bum, Marko Pezdirc, Gadi in Ivica Vergan.

V spremljevalnem programu pa se bodo ansambli, ki tekmujejo, predstavili z uspešnicami Ansambla Franca Miheliča, ki praznuje 52 let delovanja.