Nadaljevanka je posneta po knjigi Un Capitano, ki sta jo napisala Francesco Totti in Paolo Condò, in prikazuje predvsem zadnji dve leti Tottijeve nogometne kariere, a je obenem tudi pogled na njegovo preteklo športno pot in v zasebno življenje.

Za zmagami in bliščem se skriva povsem človeška plat profesionalnega športnika.
Dogajanje se začne decembra 2015, ko je Totti star 39 let in ga pestijo poškodbe, zaradi česar je prisiljen razmišljati o usodi svoje športne poti.

Foto: Foto: IMDb
Foto: Foto: IMDb

1. del: 14.11. ob 21.50

Nogometni zvezdnik Francesco Totti se na svoj 39. rojstni dan poškoduje in dobra dva meseca pozneje nestrpno čaka na mnenje zdravnikov ̶ bo lahko še igral ali se bo moral posloviti od uspešne kariere? Čeprav marsikdo meni, da je napočil njegov čas za slovo, sam na to še ni pripravljen. Ko jih zapusti selektor Rudi Garcia in njegovo mesto zasede Luciano Spalletti, ki je nekoč že treniral Romo, se Francesco razveseli, saj meni, da se bosta znova lepo ujela. Toda kmalu ugotovi, da se je pošteno motil.

Foto: Sky Italia
Foto: Sky Italia

2. del: 15.11. ob 23.00

Tottija skrbi za kariero, potem ko mu je prijatelj namignil, da se ga želi selektor Spalletti znebiti. Ker vse več časa preživlja na klopi namesto na igrišču, svoje nestrinjanje pokaže s potegavščinami in šalami. Tottija prosijo za intervju. Na njem si olajša dušo in pove svoje mnenje o razmerah v klubu, kar le še podžge trenerjevo jezo. Spalletti sklene, da Totti ne bo igral na pomembni tekmi, Totti pa se znajde v precepu, saj ne ve, ali ga klub in navijači še vedno podpirajo.

Foto: Sky Italia
Foto: Sky Italia

3. del: 16.11. ob 22.00

Francesco se še vedno sprašuje, ali je njegov čas že minil in ali bi bilo najbolje kariero končati. Spominja se, kako je nekoč že prelisičil čas ̶ leta 2006, ko se je huje poškodoval štiri mesece pred svetovnim prvenstvom, a se je nazadnje vse dobro izteklo. Da bi se zdaj lahko čim bolje izkazal, se podvrže strogi dieti, napornim treningom in se odpove zabavam, vendar trener Spalletti še vedno ni zadovoljen z njim.

Foto: Sky Italia
Foto: Sky Italia

4. del: 17.11. ob 23.20

Francescu ponudijo podaljšanje pogodbe za leto dni, ki naj bi bilo tudi njegovo zadnje leto v nogometni karieri. Francesco vseeno upa, da se bo izkazal in si tako pridobil še leto ali dve. Žena Ilary mu predlaga, naj razmisli o selitvi v tujino in pogodbi s tujim klubom. Čeprav jo sprva odločno zavrne, nazadnje le resneje razmisli o tem.

Foto: Sky Italia
Foto: Sky Italia

5. del: 18.11. ob 22.05

Trener zdaj Francesca večkrat pošlje v igro in zdi se, da sta zgladila nesporazume, toda Ilary v nekem intervjuju znova dregne v osje gnezdo. Francesco poskuša zadevo urediti, zato trenerja povabi na zabavo ob 40. rojstnem dnevu. Potem znova nastopi obdobje, ko Francesco zaradi nekaj lažjih poškodb in trenerjevih odločitev zelo malo igra, zato kmalu izgubi voljo do treninga. Iz uprave mu sporočijo, da se bliža njegov zadnji derbi in da mu pogodbe ne bodo več podaljšali, in to ga močno potre.

Foto: Sky Italia
Foto: Sky Italia

6. del: 19.11. ob 21.55

Totti se pripravlja na zadnjo tekmo v karieri. Pri tem se spopada z različnimi občutki, saj na slovo od nogometa še ni pripravljen. Žena Ilary mu ves čas stoji ob strani in ga spodbuja, nanj pa ne pozabijo niti starši in prijatelji. Trener Spalletti je prvič, odkar je prevzel svojo vlogo, pripravljen prisluhniti Francescovim željam in mu ustreči. Nazadnje le napoči dan zadnje Francescove tekme, ki ji sledi ganljiva slovesnost.

Foto: Sky Italia
Foto: Sky Italia
SPERAVO DE MORÌ PRIMA, La Serie su Francesco Totti / UN CAPITANO / One Captain / Italija / 2021

Scenarij: Stefano Bises, Michele Astori, Maurizio Careddu
Režija: Luca Ribuoli
Igralci: Pietro Castellitto, Greta Scareno, Gian Marco Tognazzi, Monica Guerritoe, Giorgion Colangeli

Po predvajanju bo vsaka epizoda še 30 dni na voljo našem portalu RTV 365