Za napet, drzen in izzivov poln sobotni večer bo poskrbel kviz Joker, ki ob 20.00 na TV SLO 1 vstopa v sedmo sezono predvajanja oddaj.

Napovednik: Joker - napovednik za 26. 2. 2022

V prvi oddaji nove sezone se bo v kvizu Joker preizkusila andragoginja Natalija Žalec iz Ljubljane. Ljubiteljica nordijske hoje in lastnica dveh psov zase pravi, da je zelo ognjevita. Rada tudi kuha, še posebej slaščice, navdušuje se tudi nad zelišči. Ko bo imela čas, bo napisala knjigo za otroke. Njena super pomoč bo brat, priznani filozof, dr. Bojan Žalec.
Joker nagrajuje tudi vas!
Kviz Joker tudi v pomladni sezoni predstavlja spletni kviz Joker doma, kjer lahko gledalci hkrati s tekmovalcem odgovarjate na vprašanja, zastavljena v kvizu. Najhitrejših in najboljših pet bo nagrajenih. Prav tako pa bo nagrade prejelo tudi pet srečnežev, ki jih bomo izžrebali takoj po predvajanju oddaje. Joker je tako prvi televizijski kviz pri nas, ki omogoča tovrstno sodelovanje.

Kaj dogaja? z novo sovoditeljico

Ob 21.00 na TV SLO 1 se na veliko veselje mnogih oboževalcev satire začenja nova sezona oddaj Kaj dogaja? z voditeljem Tilnom Artačem in njegovo ekipo prekaljenih komikov. Tilnu se bo za voditeljskim omizjem pridružila tudi Alenka Marinič.

Napovednik: Kaj dogaja?

Oddaja bo tudi novi sezoni postregla z zabavnimi skeči, norimi glasbenimi priredbami, vrhunskimi imitacijami in najbolj uravnoteženimi novicami na naši televiziji. V prvi oddaji bosta Tilen in nova sovoditeljica Alenka, kot ponavadi, pregledala dogajanje tedna in raziskala težave ljudi, ki ne vedo, kaj početi brez PCT-ja.

Na PUP TV-ju nas bo nagovoril najbolj popularni mestni ptič v Sloveniji, v rubriki Glas ljudstva pa sam predsednik Putin. Gostje oddaje bodo zmagovalci EME 2022 - LPS, ki skupaj z ekipo pripravljajo tudi poseben glasbeni nastop. Na Mali terasi pa bo roker Ivan zapel nekaj verzov o svoji simpatiji - Niki.

Kdo je umoril novinarko?

Za vse ljubitelje kriminalnih serij vas čaka ob 18.55 na TV SLO 2 britanska nadaljevanka v sedmih delih, Na dolžnosti.

Napovednik: Na dolžnosti (VI.), britanska nadaljevanka

Razburljiva in kompleksna britanska serija je polna nepričakovanih preobratov in storilcev, za katere se najmanj pričakuje, da kršijo zakon.
V tokratni zgodbi policijska protikorupcijska enota AC-12 dobi namig o detektivki Joanne Davidson, ki vodi preiskavo smrti preiskovalne novinarke Gail Vella.

Domneva se, da je namerno preusmerila oborožen konvoj in aretirala napačnega osumljenca Terryja Boyla. Ko AC-12 začne raziskovati, je hitro jasno, da se spopadajo z najskrivnostnejšim nasprotnikom doslej in da je enota ogrožena od znotraj.

Bodo končno odkrili, kdo je četrti človek in ali je Davidsonova sledila njegovim ukazom, ali pa jim bo zmanjkalo časa?

Informativno na Drugem

Od sobote, 26. 2. dalje si boste lahko oddaji Utrip in Zrcalo tedna premierno ogledali na TV SLO 2.

Utrip je odmevna, komentatorska tedenska oddaja Informativnega programa. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovna gradiva, ki v drugih oddajah niso dobili prostora. Utrip je postopno postal izrazito avtorska oddaja s subjektivnim pogledom na najpomembnejše dogodke minulega tedna v Sloveniji. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobodo ter z različnimi in inovativnimi pristopi ohranjajo svežino oddaje že več kot 30 let.

Napovednik: Utrip in Zrcalo tedna, v soboto od 20.00 na TV SLO 2

Zrcalo tedna, oddaja zunanjepolitičnega uredništva, ki vsak teden nastaja že vse od leta 1982. Predstavlja, analizira in zrcali svet, v katerem živimo. Komentatorji zunanjepolitičnega uredništva na zgovoren način v oddaji zajamejo najodmevnejše in tudi pozabljene dogodke - gledalcem v vednost in razmislek.