John je bil tiste vrste človek, ki bi kupil Range Rover, ki si ga ne bi mogli privoščiti in nato porabil 3000 funtov za personalizirano registrsko tablico."

Anne Darwin, citat iz filma
Napovednik: Tat, njegova žena in kanu, britanska nadaljevanka

Zakonca Anne in John Darwin se spopadata s hudimi finančnimi težavami, za katere je odgovoren John, ki najema kredite in kupuje nepremičnine.

Ko se znajdeta v situaciji brez izhoda, se John domisli načina, kako bi se znebila dolgov. V prevaro vključi tudi Anne, ki je v dvomih in prestrašena, a jo John prepriča, da sodeluje. Nekaj let sta v svojem početju uspešna, potem pa pride do težav.

Eddie Marsan in Monica Dolan kot John in Anne Darwin v filmu Tat, njegova žena in kanu Foto: ITV
Eddie Marsan in Monica Dolan kot John in Anne Darwin v filmu Tat, njegova žena in kanu Foto: ITV

Epizoda 1:
John in njegova žena živita v obmorskem mestecu in se preživljata z oddajanjem stanovanj, toda John se ves čas loteva poslov, ki propadejo in znajdeta se na robu bankrota. John se zato domisli, da bo uprizoril svojo smrt in pobral zavarovalnino. Odloči se, da bo šel s kanujem na morje in uprizoril nesrečo, da bodo vsi mislili, da se je utopil. Njegova žena je proti, toda končno se vda in sodeluje pri načrtu. John se odpravi na vožnjo, Anne pa naslednji dan pokliče policijo.

Vožnja s kanujem brez vesla … Eddie Marsan kot John Darwin v filmu Tat, njegova žena in kanu. Foto: ITV
Vožnja s kanujem brez vesla … Eddie Marsan kot John Darwin v filmu Tat, njegova žena in kanu. Foto: ITV
Zanimivost

Danes je resnica bolj neumna od fikcije. Govori se, da se je John Darwin imel namen odraviti v Ukrajino, pri starosti 71 let, da bi se boril proti Rusom. Na vprašanje o njegovih možnostih za preživetje, je Johnova druga žena povedala novinarjem: "Imel bo neprebojni jopič in dobro življenjsko zavarovanje."
Razen seveda, če namerava ponarediti lastno smrt. Ponovno.
Vir: The Guardian.

THE THIEF, HIS WIFE AND THE CANOE / Velika Britanija / 2021

Scenarij. Writer: Chris Lang
Režija: Richard Laxton
V glavnih vlogah: Monica Dolan, Eddie Marsan, Mark Stanley, Dominic Applewhite, Carrie Cohen, Ellis Jones, Alice Harding, David Fynn

Vsaka epizoda bo po predvajanju na voljo še 30 dni na portalu RTV 365.