Napovednik: Ujet (I.), britanska nadaljevanka, 1/8

Bivši vojak Shaun Emery je po tem, ko je zaradi incidenta v Afganistanu prestal pol leta zaporne kazni, zaradi incidenta v Afganistanu po pol leta zaporne kazni izpuščen na prostost.

Uspeh proslavijo v baru, nato pa Shaun pospremi svojo odvetnico Hannnah Roberts, ki je specializirana za področje človekovih pravic, do avtobusne postaje.

Hannah in Shaun se poljubita, nato gre ona na avtobus. Po tistem je ni nihče več videl. Posnetki nadzornih kamer kažejo drugačno dogajanje, kar Shauna močno obremeni. Aretirajo ga zaradi napada in ugrabitve Hannah. Posameznik in resnica postaneta popolnoma nepomembna, saj dogodek preraste v večplastno zaroto, podprto z manipulacijo dokaznega gradiva.


1. del:
Vojaku Shaunu Emeryju prizivno sodišče razveljavi obsodbo za uboj sovražnikovega vojaka, ko njegova obramba ugotovi, da je bil posnetek, na katerem se vidi uboj, neusklajen s tonom, in da ni kriv. Shaun praznuje s svojo odvetnico Hannah in jo pospremi na avtobusno postajo. Ko se poslovita s poljubom, Hannah vstopi na avtobus. Naslednji dan pa Shauna aretirajo, ker je izginila.

THE CAPTURE / Velika Britanija / 2019

scenarij: Ben Chanan
režija: Ben Chanan
v glavnih vlogah: Holliday Grainger, Callum Turner, Ben Miles, Laura Haddock, Barry Ward, Ralph Ineson

Po predvajanju še 7 dni na voljo na našem TV portalu.