Napovednik: Velikonočni program na TV Slovenija

Veliki petek, 2. 4.

Ob 10.00 na TV SLO 2 bodo nadškof metropolit Alojz Cvikl in duhovniki mariborskega kapitlja v oddaji Pasijon po Marku prebrali Poročilo o Jezusovem trpljenju, kot ga je zapisal evangelist Marko.

Ob 17.55 na TV SLO 1 bomo v oddaji Duhovni utrip: Pomen pashe in velikega petka predstavili praznik pesah ali pasha – to je spomin na dan, ko so bili Judje rešeni iz suženjstva v Egiptu.

Na TV SLO 2 bomo ob 18.00 iz Murske Sobote prenašali Evangeličansko velikonočno bogoslužje, ob 19.00 adaptacijo predstave Škofjeloški pasijon, ob 20.00 pa francosko dokumentarno oddajo Zadnje ure Jezusa Kristusa.

Napovednik: Zadnje ure Jezusa Kristusa


Ob 21.00 sledi Križev pot, prenos iz Vatikana. Pobožnost bo vodil papež Frančišek.


Na veliko soboto, 3. 4., bomo iz mariborske stolnice ob 15.00 na TV SLO 1 prenašali Blagoslov velikonočnih jedi, z nadškofom metropolitom Alojzijem Cviklom.


Velikonočna nedelja, 4. 4.

Ob 10.00 bomo na TV SLO 1 prenašali Velikonočno bogoslužje iz mariborske stolnice, ob 11.20 pa v oddaji Obzorja duha: Noč vstajenja med drugim predstavili diakona Janeza Kurnika, ki bo novico o Jezusovem vstajenju ob aleluji ponesel faranom v župnijo svete Barbare v Slovenskih goricah.
Ob 11.55 se bomo vključili v dogajanje v Vatikanu, kjer bo papež Frančišek v tradicionalni poslanici Urbi et orbi nagovoril ljudi po vsem svetu in jim podelil velikonočni blagoslov.

Ob 22.25 na TV SLO 1 vas vabimo k ogledu izraelsko-nemške dokumentarne oddaje Bazilika Božjega groba, ki v Jeruzalemu velja za najsvetejši kraj krščanstva, kraj, kjer je po krščanski veri umrl in vstal Jezus Kristus.

Napovednik: Bazilika Božjega groba, izraelsko-nemška dokumentarna oddaja

Na velikonočni ponedeljek, 5. 4., vas ob 20.05 na TV SLO 1 vabimo k ogledu filma Marija Magdalena, zgodbo o dekletu, ki se postavi po robu svoji tradicionalni družini in se pridruži novemu gibanju, ki raste pod vodstvom karizmatičnega Jezusa iz Nazareta.

Napovednik: Marija Magdalena, koprodukcijski film

Ob 22.25 na TV SLO 1 boste lahko spremljali posnetek vokalno-inštrumentalnega dela v oddaji 300 let Škofjeloškega pasijona: A.Srebotnjak: Škofjeloški pasijon (Simfonični orkester in Komorni zbor RTV Slovenija, Domžalski komorni zbor, solisti in Marko Munih). Delo predstavlja skladateljevo zvočno vizijo posameznih prizorov Škofjeloškega pasijona, najstarejšega dramskega besedila v slovenskem jeziku.