Napovednik: Vsa bitja, majhna in velika (II.), britanska nadaljevanka

Spomladi 1938 se James Herriot, po krajšem bivanju pri starših v Glasgowu, vrne v Darrowby blizu Yorkshira, kjer bo nadaljeval delo veterinarja pri Siegfriedu Farnonu.

Odločitev ni bila lahka, saj so mu v Glasgowu ponudili službo v sodobni veterinarski ambulanti, istočasno pa bi lahko ostal v bližini ostarelih staršev.

A pri Farnonu se James počuti odlično, dobro se ujame tudi s hudomušnim Siegfriedovim bratom Tristanom in zaščitniško gospodinjo Hall. Po tem, ko si je Helen premislila glede poroke s Hughom, ji je James pustil nekaj časa zase, a ko se spet srečata, je očitno, da sta se zelo pogrešala.

Prvi del
Pomlad 1938. Jamesovi starši so srečni, ker je sin dobil ponudbo za službo v sodobni praksi v Glasgowu. Toda James ima rad Dales in njegove prebivalce.

Helen Alderson je pustila Hugha Hultona pred oltarjem, zato James ni silil vanjo, dokler ju niso povezale ovce kmeta Roba Bensona. James spodbuja Siegfrieda, naj Tristanu zaupa več dela, da bi lahko prevzeli več primerov. Siegfried Tristanu zaupa skrb za papigo.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL (II.) / Velika Britanija / 2021
Scenarij: Ben Vanstone, Chloe Mi Lin Ewart, Debbie O'Malley
Režija: Brian Percival, Sasha Ransome, Andy Hay
V glavnih vlogah: Nicholas Ralph, Samuel West, Anna Medeley, Callum Woodhouse, Rachel Shenton, Patricia Hodge, Maimie McCoy, Mollie Winnard, Tony Pitts

Po predvajanju na voljo še 30 dni na voljo na našem TV portalu.