V polfinalu smoooooo! Foto: Reuters
V polfinalu smoooooo! Foto: Reuters

Slovenska rokometna reprezentanca bo petič igrala polfinale na velikih tekmovanjih. Leta 2004 je na EP-ju zasedla drugo mesto, leta 2013 je bila četrta na SP-ju, leta 2017 tretja, leta 2020 na EP-ju četrta in zdaj igra še polfinale na OI. Dolenec, ki je na četrtfinalni tekmi z golom v 21. minuti proti Norveški v Lillu dosegel svoj 703. zadetek v reprezentančni karieri in s tem na prvem mestu večne lestvice reprezentančnih strelcev prehitel Luko Žvižeja, verjame v uspeh slovenskih fantov.

Sorodna novica Slovenija po eni najboljših predstav v zgodovini v polfinalu!

Čeprav so naslednji tekmeci Danci favoriti (tekma bo ob 21.30), se Slovenija ne predaja. "Naslednja tekma nas čaka proti favoritu turnirja, ampak smo danes videli, da so tudi oni ranljivi. Imajo fantastične rezultate v zadnjih letih, zagotovo so velik favorit, ampak tudi oni so samo ljudje in zakaj ne bi bili mi tisti, ki jih zrušimo."

Dolenec je zadovoljen s predstavo Slovenije skozi celoten turnir. "Že celotno olimpijado gledamo pravo Slovenijo. Včasih morda izgubimo kakšno žogo preveč, ampak to je edina pomanjkljivost, ampak danes smo se kar dobro držali. Srečen sem, zelo sem si želel še enkrat to okusiti z reprezentanco – igrati v polfinalu velikega tekmovanja, s tem, da je olimpijada še nekaj posebnega." Dodal je, da zdaj sledi počitek, nato priprave in kar je najpomembneje: "Verjeti vase."

"Zdaj smo dobili četrtfinale in zdaj moramo še ne eno tekmo, ampak dve, kar pomeni, da smo prvi. Naslednjo tekmo moramo znova, ne vem, kako, ampak moramo jo dobiti," je besede kapetana ponovil tudi Blaž Janc. "Prepričan sem, da ima ta ekipa pravi karakter, energijo. Vsem tistim, ki so dvomili o nas, smo danes dokazali, da smo pravi," je še dodal.

Dolenec, Janc in Vlah po uvrstitvi v polfinale OI

Selektor Uroš Zorman je lahko zadovoljen s predstavo svojih izbrancev, na opazko, da gre za njegovo taktično mojstrovino, pa je v pogovoru za TV Slovenija odgovoril. "Ne vem, koliko sem imel prste vmes, ampak da, kot smo govorili pred samo tekmo. Vedeli smo, da danes odloča samo glava. In fantje so bili maksimalno osredotočeni, čeprav malo pademo vsake toliko, ampak dobro. Nimam jim česa zameriti. Vsa čast fantom, pišejo zgodovino znova, nimam besed."

Norveška jih ni presenetila, za vse so imeli odgovor. "To je vse v glavah in tako kot se pripravimo. Fantje so pravi, to je dejstvo, in videli ste to željo, energijo. Pravim še enkrat: vsa čast jim, kapa dol, gremo naprej."

Zorman po uvrstitvi Slovenije v polfinale